ŽIVOT SA KNJIGAMA

Posle završenog fakulteta Milena je dugo tražila posao profesora književnosti, ali nije mogla da dobije to radno mesto. Još dok je studirala prodavala je knjige, noseći ih u ogromnoj torbi po gradu. Ona je bila nežna a torba preteška, ali bila je uporna da zaradi koji dinar i tako olakša svoje školovanje njenim roditeljima.

 

Prvi posao bio je u knjižari. Uživala je dok je slagala knjige i uvek je bila tu kad je kupcu potrebna preporuka. Obožavala je knjige. Još kao devojčica, stalno je nešto čitala i pisala. Tako i kao odrasla devojka, slobodno vreme provodila je čitajući i pišući pesme, priče. Želja joj je bila da napiše roman. Često je pre nego što zaspi, sebe zamišljala kao slavnog pisca. Sa takvim mislima i osmehom na licu, zaspala bi bezbrižnim snom.

*

Kada je napokon napisala roman, trebalo je naći izdavača koji će to da izda. Pokušala je u par izdavačkih kuća, ali bila je odbijena.

Bila je tužna zbog toga, ali nadala se da će naići na nekog ko će prihvatiti njen rukopis.

*

Profesor u penziji, redovno je pratio njene tekstove na internetu i jednog dana joj je poslao poruku. Ona mu se požalila da niko ne prihvata njen roman, a on je predložio da mu pošalje rukopis da on pročita. Bio je oduševljen onim što je napisala. Obećao je da će se on potruditi da joj nađe izdavača. I tako je i bilo. Ubrzo joj se javio njegov prijatelj, koji je radio u nekoj maloj izdavačkoj kući. Za kratko vreme njena knjiga izašla je iz štampe. Njenoj sreći nije bilo kraja. Ponosno je predstavljala svoju knjigu na prvoj promociji u svom gradu.

Ubrzo je dobila poziv i za posao profesora u njihovoj gimnaziji. Presrećna, prihvatila je posao ali i nastavila sa pisanjem.

 Autor: Sanja Trninić

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...