Život je neprestana promena

Život je neprestana promena. Dok sam sređivala kućnu biblioteku, iznova sam se divila šta sve čini našu neskromnu kolekciju. Na neke sam knjige i zaboravila, iako se sećam da sam ih lično kupila. Biće da ih je kupila neka drugačija Ana.

Život je neprestana promena

Pažljivo sam raspoređivala, po žanrovima, koricama, bojama, kao da će mi neko doći u kontrolu. Nekako sam osetila da takvi naslovi to zaslužuju.

Kad samo pomislim kroz šta su sve prolazili njihovi autori, da bi mogli takva štiva da iznedre, mogu valjda barem tako da im ukažem čast. Ipak sam iz tih knjiga dosta naučila i uz njih se menjala.

Život je neprestana promena

Rekla bih da su najbolje knjige nastale iz neke velike muke. Sreća ipak ne može toliko da dotakne najtananija ljudska osećanja, kao što to tuga ume.

A ako se malo uputimo u živote najvećih stvaralaca, shvatićemo da im je život obojila i po koja teškoća više. Jer život je jedna velika smena lepih i manje lepih trenutaka.

Život- je- neprestana -promena
Život je neprestana promena

Život je neprestana promena

Nađoh tako u toj našoj riznici i dva moja sastava iz osnovne škole. Nije me iznenadilo što su oba tužnjikava, iako mi tako maloj pojam tuge i nije bio toliko blizak. Ali, oba govore o ljubavi i gubitku, o babinom životu i ujkovoj smrti…

Život je neprestana promena

Ne možemo očekivati da nam spoljne okolnosti uvek budu naklonjene, jer često neće biti. Niti možemo zahtevati da nam u život dolazi samo ono lepo, jer od toga ne rastemo previše.

Ali uvek možemo pokušati da iz svega izvučemo nešto dobro. I da od sebe damo najbolje.

Život je neprestana promena

Ako smo dovoljno otvoreni, životne okolnosti će nas promeniti na bolje. Čak i onda kada od bola ništa dobro ne vidimo, vidi Bog. A oni koji su tim putem već prošli, objasnili su u knjigama kako se sve može.

Uostalom, nikad ne znate da li neko o vama nove redove piše. I možda baš sada nastaju stranice inspirisane vašim životom, koje će nadahnuti neke buduće naraštaje.

Autor: Ana Milovanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...