ŽIVOT JE AVANTURA

Ako vam se čini da čitavu godinu radite rutinske i monotone stvari i da u suštini imate samo par opuštajućih nedelja na letovanju, a vikendi vam prolete u treptaju  oka, predstavljamo vam kreativne načine da novim iskustvima razbijete rutinu svakodnevice i možda da što više boravite na otvorenom prostoru ili u prirodi, ako ste u mogućnosti.
To ne moraju biti specijalni događaji ili luksuzne avanture jer tzv. mini avanturu možete imati svaki dan, pola dana ili samo nekoliko minuta pre odlaska na posao. Evo kako da iskoristite svakodnevne mogućnosti.
Napravite plan i sprovedite ga u delo
Šetnja u svitanje dana mnogima se čini idiličnom, ali kad alarm zazvoni u 6 sati, teško je biti pun entuzijazma. Ipak, kad se nečemu radujete, plan ćete itekako lakše provesti u delo. Stoga, odaberite nešto što vas istinski raduje i što svim srcem želite učiniti, obavežite se dan ranije sebi na to i probudite se uzbuđeni!
Realno procenite vreme 
Spojite odgovarajući tip aktivnosti sa vremenskim ograničenjem jer je aktivnost lakše vremenski produžiti nego je skraćivati. Kao primer može da posluži to da nije realno poželeti biciklom preći 20 km za vreme pauze za ručak na poslu ili fakultetu. Ako ste od početka realni, možete izbeći razočaranje ili pad motivacije kad nešto ne pođe po planu.
Zadržite pozitivan duh
 Ako je botanički vrt zatvoren, nemate mogućnosti za pecanje, a šumski put previše blatnjav za šetnju, uz pozitivan stav lakše ćete osmisliti alternativni plan.
Znate kako se kaže- Nije avantura ako nešto ne pođe naopako….
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...