ZIMSKA NEGA RUKU

Smena vremenskih prilika, variranje između hladnog i toplog, zahteva više nege zimi nego leti…

Hladnoća, vetar i grejanje- paklena je kombinacija za kožu. Ukoliko su spoljnje temperature niske, vlažnost vazduha takođe je niska, hidriranost kože je automatski niska i kao rezultat svega toga dobijamo  kožu koja je brže sklona isušivanju.

Pored ovoga, obezbeđenost kože krvlju i kiseonikom, takođe je ograničeno jer se krvni sudovi skupljaju pri ovakvim vremenskim uslovima, kako bi zadržali toplotu u telu pri niskim temperaturama spolja. Sve navedeno, zajedno sa suvim vazduhom u zagrejanim prostorijama, u kojima boravimo, predstavlja veliko opterećenje za kožu, ruku pre svega.

Potreba za pojačanom negom kože, raste sa opadanjem temperatura. Na ovo treba posebno da se obrati pažnja jer u suprotnom koža postaje krhka, pojačano se peruta, bolno je zategnuta i stvara osećaj svraba.

Kako biste izbegli dehidrataciju, neophodno je da u svakodnevnu negu ruku ubacite kremu koja je bogata adekvatnim hranljivim sastojkom ili jednostavno možete da primenjujete svoju uobičajenu negu samo više puta u toku dana.

Na taj način koža ne mora da se privikava na neki novi proizvod za negu i samim tim smanjuje se mogućnost iritacije kože, koja bi je dodatno opteretila.

Koristite losione sa visokim sadržajem vode, a za suvu kožu, preporučuju se proizvodi sa visokim sadržajem masti. Razlog tome je što povećana koncentracija uree u ovim tipovima proizvoda, prirodno vezuje vodu u površinskim slojevima kože i na taj način uspešno smanjuje pojavu dehidratacije.

Hladne kreme, koje su bogate mastim, stvaraju tanak sloj izloacije i zaštite na koži. One sprečavaju prekomerni gubitak vlažnosti kože i pored upotrebe ovih tipova krema, idealno bi bilo da pijete dovoljno tečnosti.

 

Autor: Ivana Živanić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...