ZIMSKA NEGA RUKU

Smena vremenskih prilika, variranje između hladnog i toplog, zahteva više nege zimi nego leti…

Hladnoća, vetar i grejanje- paklena je kombinacija za kožu. Ukoliko su spoljnje temperature niske, vlažnost vazduha takođe je niska, hidriranost kože je automatski niska i kao rezultat svega toga dobijamo  kožu koja je brže sklona isušivanju.

Pored ovoga, obezbeđenost kože krvlju i kiseonikom, takođe je ograničeno jer se krvni sudovi skupljaju pri ovakvim vremenskim uslovima, kako bi zadržali toplotu u telu pri niskim temperaturama spolja. Sve navedeno, zajedno sa suvim vazduhom u zagrejanim prostorijama, u kojima boravimo, predstavlja veliko opterećenje za kožu, ruku pre svega.

Potreba za pojačanom negom kože, raste sa opadanjem temperatura. Na ovo treba posebno da se obrati pažnja jer u suprotnom koža postaje krhka, pojačano se peruta, bolno je zategnuta i stvara osećaj svraba.

Kako biste izbegli dehidrataciju, neophodno je da u svakodnevnu negu ruku ubacite kremu koja je bogata adekvatnim hranljivim sastojkom ili jednostavno možete da primenjujete svoju uobičajenu negu samo više puta u toku dana.

Na taj način koža ne mora da se privikava na neki novi proizvod za negu i samim tim smanjuje se mogućnost iritacije kože, koja bi je dodatno opteretila.

Koristite losione sa visokim sadržajem vode, a za suvu kožu, preporučuju se proizvodi sa visokim sadržajem masti. Razlog tome je što povećana koncentracija uree u ovim tipovima proizvoda, prirodno vezuje vodu u površinskim slojevima kože i na taj način uspešno smanjuje pojavu dehidratacije.

Hladne kreme, koje su bogate mastim, stvaraju tanak sloj izloacije i zaštite na koži. One sprečavaju prekomerni gubitak vlažnosti kože i pored upotrebe ovih tipova krema, idealno bi bilo da pijete dovoljno tečnosti.

 

Autor: Ivana Živanić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Premijerno 27.02. – „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“

Premijerno 27.02. - „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“. Hit film...

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica....

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...