Želim. Hoću. Mogu.

Beogradski trkački klub i Bioderma pokrenuli su projekat Želim. Hoću. Mogu. sa ciljem promocije sporta i rekreacije među ženama bez obzira na njihove godine, kilograme, kondiciju i spretnost. Žene dižu svoj glas za pravo da budu oznojene. Pravo da imaju bore i celulit, da nisu uvek besprekorno depilirane, frizirane, manikirane. Da nose XXL bikini.

Priča je zvanično lansirana na Adi, pokaznim treningom nordijskog hodanja za odabrane gošće i medijske partnerke. Ovaj vid rekreacije mogu da treniraju svi, bez obzira na godine i nivo kondicije. Savršen je model da se pokaže da je lakše pokrenuti se u grupi i trenirati dok podržavamo jedne druge.

Tema “žene u sportu” postala je sve aktuelnija u javnosti. Beogradski trkački klub i sajt Trčanje.rs se više od deset godina njom aktivno bavi kroz promociju trčanja i fizičke aktivnosti na otvorenom. Kao i uključivanjem sve više žena u svet sporta. Podaci o fizičkoj aktivnosti žena u Srbiji su poražavajući: samo oko 9% populacije vežba, a manje od 4% žena!

Misija projekta je da se u sledećih godinu dana da podrška ženama da prevaziđu realne barijere koje ih sprečavaju da treniraju redovno. Aktivnosti projekta će podrazumevati organizaciju besplatnih događaja na nacionalnom nivou. Web sajt zelimhocumogu.com fukncionisaće kao agregator koji predstavlja sve sportove i mapira gde i kako žene mogu da se aktiviraju.

“Predugo se ženski trening promoviše kroz insistiranje na savršenim, ili fotošopiranim telima žena koje su profesionalci u svojim oblastima. Ovaj nerealan i nedostižan ideal koliko motiviše u startu, dugoročno žene odbija od procesa. Stid od svog tela koje nije savršeno. Krivica što odvajamo vreme, za naizgled, banalnu aktivnost su samo neki od realnih izazova sa kojima se žene u Srbiju suočavaju. Želimo da im predočimo jednu drugačiju vizuru, kroz promociju stvarnih ženskih tela koja su aktivna.

A samim tim i zdrava i da stavimo fokus tamo gde treba – na zadovoljne i zdrave žene koje su aktivne” izjavila je Tijana Popadić, menadžerka kampanje.

Bioderma je ponosni pokrovitelj pokreta.

“Bioderma je prošle godine, proslavljajući 25-ti rođendan svoje Sensibio micelarne vode, niz akcija posvetila ženama koje su izborile poštovanje za svoje izbore, ma kako oni neobični bili. Izbore koji su zahtevali upornost i snagu kakva „nežnom“ polu nije dodeljena u društvenim podelama. Danas, podrška koju smo bez razmišljanja pružili akciji Želim.Hoću.Mogu. za nas u Biodermi znači logičan nastavak te priče.”

Priključite se i vi tako što ćete koristiti hashtag #zelimhocumogu i zapratiti projekat na Instagramu kako bi ispratili mesečne savete i izazove, kao i besplatne događaje. Pošaljite svoju priču na zelimhocumogu@trcanje.rs i budite deo Želim. Hoću. Mogu. galerije pokreta.

Od danas menjamo sve(t) jer ja to želim, hoću i mogu.

Više o projektu na: zelimhocumogu.com

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Razmišljajte o putu ka napretku

Razmišljajte o putu ka napretku. Brz način života ima...

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica. Sočni aromatični kolač...

Biološka terapija

Biološka terapija. Biološka terapija predstavlja tretman koji treba da...

Dokaz da si dovoljan sebi

Dokaz da si dovoljan sebi. Da biste postali ili...