ZAŠTO TREBA DA POSETITE SREBRNO JEZERO? ZAŠTO TREBA DA POSETITE SREBRNO JEZERO?
Srebreno jezero je veštačko jezero koje se nalazi na desnoj obali Dunava na granici sa Rumunijom. Ovo je popularno mesto za odmor sa porodicom,... ZAŠTO TREBA DA POSETITE SREBRNO JEZERO?

Srebreno jezero je veštačko jezero koje se nalazi na desnoj obali Dunava na granici sa Rumunijom. Ovo je popularno mesto za odmor sa porodicom, jer osim što možete da uživate u pogledu na prirodu i Dunav, ovde takođe postoje i biciklističke staze, tenisni tereni, tereni za golf. Za najmlađe su obezbedili akvapark sa toboganima i različitim bazenima. Ima za skroz malu decu sa fontanama, srednji bazen, veliki duboku, u koji se spuštaju tobogani. U okviru akvaparka ima ležaje, suncobrane, tako da možete ovde da provedete popodne, uzivajuci u kupanju i igranju sa decom. U blizini akvaparka ima restoran „Sidro“, koji ima bogat meni. Osim ovog restorana uz duž obale ima dosta drugih kafiča, restorana , gde možete da uživate u hrani. Što se tiče smeštaja, ima hotel „Danubia Park Garni“.

U hotelu postoje konferenc sale, dečija soba, teretana, saune, kafe-u kojem se ujutru poslužuje doručak. Ukoliko odsedate u ovom hotelu možete da uzmete vaučere za restoran „Sidro“. Postoje mogučnost i da se uzmu bicikle, pa da se provozate okolinom Srebrenom jezera, koja je interesantna. Postoji tura brodičem po Dunavu, na kome stižete do Tvrđave Golubac i da pogledate kako Dunav izgleda u ovom delu. Mnogi kađu da je tu on najlepši, a i najširi. Ukoliko ste došli svojim kolima, možete da posetite tvrđavu Ram, Viminacijum, ili da odete malo dalje do nacionalnog parka Đerdap. Takođe Srebreno jezero je i kamp zona, tako da ukoliko ste ljubitelji kampovanja, ovo je savršeno mesto za Vas. Što se tiče samog naziva jezera „Srebreno“, to se najbolje vidi prilikom  zalaska sunca, zrake kad padaju na vodu bukvalno se odbijaju i sijaju kao srebro na površini jezera. Jezero je popularna destinacija ne samo za nas, koji živimo u Srbiji, nego i za druge zemlje susede.

 

Autor: Kristina Jovičić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *