Zašto su tvoji tekstovi osrednji ?!

Kada pišeš o dosta različitih tema, primetićeš zajedničku crtu u svakoj od njih. Jedan od najočiglednijih izazova, kada je reč o svakodnevnom pisanju, jeste to što se naglašava važnost svake oblasti ili teme o kojoj se piše. Ipak, u većini slučajeva tema bude uobičajena a nikako revolucionarna, kako to autor doživljava. Jednostavno ne generiše veliki saobraćaj na internetu niti ima veliki broj deljenja, a pri tom ne postoji ni neki adekvatan plan organizacije iza napisanog teksta.

Nadmašićeš sam sebe ukoliko objavljuješ sadržaje dosledno, fokusiraj se da to što pišeš pronađe pravi put do ciljane publike i piši o nečemu što nije baš dostupno, a potrebno je čitaocima.

Kako je saobraćaj na internetu direktno povezan sa kvalitetom unutrašnjih linkova u tvom tekstu, bićeš čitaniji ako objavljuješ i deliš na relevantnim mestima. I zapravo nije teško dobiti kvalitetne povratne informacije. Postoje pametni načini izgradnje brenda, stila i odnosa sa publikom. Međutim, susretaćeš  se i sa onim slučajevima gde ono što pišeš niko neće primećivati. Pogledaj kako da se snađeš u takvim situacijama.

Nedostatak doslednosti

Ovde je situacija prilično jasna – jednostavno ne objavljuješ dovoljan broj tekstova. Povodom toga, trebalo bi da utvrdiš koliko često je tebi dovoljno da napišeš i objaviš neki kvalitetan tekst. Da li je to na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou ? Doslednost je samo jedan mali deo kompletne slike. Ako pišeš dnevno po jedan tekst, ali on je bez sjaja onda je bolje da se fokusiraš na poboljšanje kvaliteta svojih sadržaja.

Zamisli da si novinar. Da li možeš da napišeš dovoljan broj odličnih članaka za dnevne novine ? Ako ne možeš, verovatnije je da će ti više odgovarati nedeljno objavljivanje. Pronađi ritam koji tebi odgovara kada je doslednost u pitanju, a zatim pređi na rešavanje distribucije toga što napišeš.

Kako objavljivati ?!

Ovo je jedna od najzanimljivijih komponenti procesa pisanja. Ako želiš da provedeš vreme kako bi napisao odličan tekst, prvo proveri da li imaš publiku koja želi da čita o tome. Facebook je dobra platforma gde možeš da deliš ono o čemu pišeš. Ukoliko objavljuješ bar jednom nedeljno, onda je potrebno najmanje 250 čitalaca kako bi vreme koje si uložio u pisanje bilo vredno truda.

Nedostatak strategije

Da bi imao kredibilitet koji će tebe pozicionirati kao autoritet, potrebni su ti dobri unutrašnji linkovi koji će vraćati čitaoce na ono o čemu pišeš i dobre povratne informacije od njih.

Prilično je česta situacija da se autori fokusiraju na interne sadržaje, odnosno, objavljuju svoje tekstove samo na jednoj stranici, obično svojoj. Ako se povežeš sa grupama koje su srodne tvojoj tematici, pojačaćeš saobraćaj ka svojim objavama i tekstovima. Ako ni ovo ne daje željene rezultate, vreme je da promeniš strategiju.

Uspešno pisati o nečemu nije komplikovana nauka. Utvrdi koje su to slabe tačke koje bi trebalo da poboljšaš, odredi koja bi to najbolja strategija bila za generisanje napisanog, a koja će te odvesti do većeg broja čitalaca. Na ovom mestu pronaćićeš konkretne korake do željenog uspeha.

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...

1.Jedan po jedan – knjiga za prave ljubitelje trilera

1.Jedan po jedan - knjiga za prave ljubitelje trilera....

Čarapansko srce veliko kao kuća

Čarapansko srce veliko kao kuća. U jednom lepom, Lazarevom...