Zahvalnost kao način života Zahvalnost kao način života
Zahvalan čovek jeste srećan čovek. Mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo, a šta kada bi se sutra probudili i izgubili sve ono na čemu... Zahvalnost kao način života

Zahvalan čovek jeste srećan čovek. Mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo, a šta kada bi se sutra probudili i izgubili sve ono na čemu se danas niste zahvalili? Imate toliko mnogo na čemu možete zahvaljivati, kao na primer auto, mobilni telefon, laptop, krov nad glavom, posao, dete i milion stvari koje neko nema, a dao bi sve da ih ima. Žašto se ne osvrnemo oko nas i vidimo koliko blagoslova imamo?

Ali nažalost većina radi suprotno, fokusira se samo na ono što nema. Kada bi nam fokus bio na onome što imamo sve više bi smo u životu dobijali razloga da još više budemo zahvalni. Započnite dan samo jednom mišlju: da ste se danas probudili živi, jer neko nije. Imate novi dan pred sobom i živite ga kao da je poslednji jer nikada nećete znati kada će biti. Proživite ovaj život punim plućima i iskoristite svaki dan kao novu šansu da nešto novo naučite, postignete i poboljšate svoj život. A zahvalnost svakoga dana Vam može pomoći da se uvek osećate poletnima i živite život vredan življenja.

Autor: Milica Petrović

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *