ZAČIN ŽIVOTA- RAZNOLIKOST ZAČIN ŽIVOTA- RAZNOLIKOST
Ako želite izbalansiran lifestyle, a koji podrazumeva i uravnoteženu ishranu- nisu vam potrebni veliki učitelji za sve to niti pametni priručnici. Dovoljno je samo... ZAČIN ŽIVOTA- RAZNOLIKOST

Ako želite izbalansiran lifestyle, a koji podrazumeva i uravnoteženu ishranu- nisu vam potrebni veliki učitelji za sve to niti pametni priručnici. Dovoljno je samo da date priliku nekim drugačijim proizvodima nego što ste do sada koristili.

 

Sočivo

Širom sveta poznat kao dragocen orijentalni prilog ili kao sastojak raznim ukusnim i zdravim obrocima, sočivo ima blagi orašasti ukus i prikladno je za sve vrste obroka.

Tofu

Proizvodi se od soje i klasična je alternativa mesu. Mana mu je što je obično slabog ukusa. Kao rešenje, možete tofu kombinovati sa bedemima ili orasima i na taj način sebi obezbediti zdravu i ukusnu užinu.

 

Leblebija

Nemamo ništa protiv tzv. humusa, tj namaza od leblebije. Ipak, leblebija može da se pripremi i na razne druge načine. Bogata je hranljivm vlaknima, a nezamenjiva je i u veganskom režimu ishrane, leblebija je dobra osnova za zabavne varijacije na temu “ručak”.

Proso

Pahuljice od ove žitarice, kada se konzumiraju blago obarene i ceđene, vrlo su bogate mineralnim materijama. Odlična su zamena za ovsene pahuljice i mogu da se koriste u pripremi peciva ili neke ukusne ovsene kaše.

 

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *