ZABLUDE O AFIRMACIJAMA

Šta su afirmacije?

Kao diplomirana plavuša, mogu da kažem da su to rečenice ili pasusi koji služe da raspale vatru u vama i pokrenu vas na akciju. Dakle, ono što bi u životu bio kofein to su afirmacije u svetu pozitivnog razmišljanja. U ove svrhe bi npr. mogla da se iskoristi replika iz filma „Sećaš li se Dolly Bell“

– Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem.

Pozitivne misli se uvek izgovaraju u prvom licu jednine te u sadašnjem vremenu. Pored toga, potrebno je da verujete u afirmativne rečenice koje izgovarate.

Prijatelj ili prijateljica su vam preporučili afirmaciju koju stalno koristite, ali kod vas ne funkcioniše, zašto?

Svi mi imamo jedinstvene misli i stavove pa upravo zbog toga postoji more pozitivnih rečenica koje se koriste. Neke čak možete napisati i sami. Postoje naravno stvari koje mogu uticati na pozitivan ishod  zato, pre nego što počnete da koristite pokretačku misao postavite sebi dva pitanja:

Koliko volim sebe?

Da li zaista verujem u ono što izgovaram?

Ljubav jeste ključna prilikom afirmisanja jer od nje zavisi koliko ćete dobiti. Zato bi bilo dobro da se u početku fokusirate na one pozitivne stavove koji vam donose samopouzdanje i pomažu vam da prihvatite sebe.

Određena osoba je poznati motivator, ali ja ne klikćem sa njim ili njom. Šta nije u redu sa mnom?

Apsolutno ništa. Posmatrajmo to ovako, kada ste bili mlađi majka bi vas savetovala, ali je ne biste poslušali. Sa druge strane prijatelj bi vam dao gotovo identičan savet, a vi bi ga ispratili. Jednostavno sa nekim osobama se lakše povezujemo pa zbog toga imamo osećaj da se obraćaju upravo nama. To što se neko istakao na polju motivacije ne menja stvar. Zato i postoji veliki broj ljudi koji se bavi ovom temom.

Druga ključna stavka je vera da je pozitivna rečenica koju izgovarate bez pogovora tačna. Dokle god vam se u glavi bude vrtelo:

– Ma to nije moguće…

afirmacija neće imati efekat, koliko god puta je izgovarali. Najvažnija od svega je činjenica da su ove pozitivne misli samo pomoćni alati, a ne nekakve  magične bajalice.

Ne može se stvoriti nešto ni iz čega. Zato ustanite i pokrenite se! Koliko god vi želeli posao i izgovarali afirmativne rečenice za pronalaženje istog, potrebno je da pošaljete CV. Ukoliko želite da smršate pozitivne rečenice vam mogu pomoći da ostanete na pravom putu, ali ipak korigujte ishranu i vežbajte. Novac i zdravlje vam neće pasti s` neba već vi pravite prve korake ka njima.

Bez pokreta nema energije, a bez nje nema stvaranja zato:

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujte.

Autor: Ljubica Majstorović

2 COMMENTS

  1. prelepo opisano, ja se uvek drzim ovoga, HOCU, MOGU, MORAM, ili POSLE KISE MORA SUNCE DA OGREJE.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....