VREME ZA SEBE- PREPUŠTANJE NEZI

Koncept harmonije sastojao bi se iz prirodnosti i svesnijeg ophođenja prema sopstvenom telu. Rezultat je lepota koja traje na duže staze.

Savremeni tempo modernog vremena uvukao se u sve aktivnosti naše svakodnevnice. Efikasnost je postala prioritet i potrebna su brza rešenja i kod negovanja tela i lica. Rezultati treba da se vide bez mnogo napora, odnosno, da daju besprekoran ten, svežinu, mladost i gipko telo.

Ipak, nešto se ne uklapa u ovaj koncept- Mir koji je postalo tako izazovno pronaći u svoj toj gužvi kojom smo okruženi.

Razmazite svoje telo i učinite nešto dobro za sebe.

Napravi pauzu

Pored UV zračenja, dima, cigareta, stres je nešto najgore što može da se dogodi vašoj koži. U stresnoj situaciji, otkucaji srca ubrzavaju se, dah je kraći i oslobađaju se velike količine masti i šećera. Tada se javlja iscrpljenost organizma koja dugoročno gledano nije zdrava ni poželjna, osim ako se ne radi o životnoj opasnosti.

Odmorite se i svesno tražite vreme za sebe, bilo da je u pitanju neka šetnja ili kozmetički ritual koji pored negovanja, opušta i relaksira um.

Uživanje u ritualima lepote

Opuštajuća kupka u kadi idealna je da smanjite brz tempo svakodnevnice i deluje kao godišnji odmor za telo i dušu. Topla voda poboljšaće cirkulaciju krvi i bolju snabdevenost organizma kiseonikom. Ovo će obezbediti maksimalno opuštanje mišića. Kako se pore otvaraju na toploti, koža može maksimalno da upije sve hranljive sastojke iz kupke.

Sa svećama aromatičnih mirisa, kao i sa odgovarajućom muzikom, koja vam prija, magično dobro možete da se isključite iz užurbanog ritma dana.

Naglasi prednosti umesto skrivanja nedostataka

Kada za negu i lepotu nema dovoljno vremena, sve mi onda postavljamo prioritete. Tada se pažnja često automatski prebaci na neminovne nepravilnosti, za koje čvrsto verujemo da moramo da ih popravljamo.

Sadržajnija lepota pomera standarde na drugi kraj spektra. Umesto prikrivanja slabih tačaka, naglasite vaše prednosti. Umesto što se greške ispravljaju, akcenat je na blagoslovima kojima je priroda svakog od nas obdarila.

Dobro tretirajte vaše telo i negujte kožu i kosu bogatim hranljivim sastojcima, zaista uživajte u tim ritualima i videćete da ćete uskoro biti istinski srećne sa onim sa čim raspolažete, a to je najbolji proizvod za negu, koji daje odmah vidljive rezultate.

 

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...