,,Volem da me po dobrom šeširu poznaju“

„Žena je unikat kad nosi šešir“ – otprilike to je bila vodilja Sonji Simeonović, kada je pre desetak godina uronila u interesantan hobi pravljena šešira i postala ozbiljna kolekcionarka istih. Pa sada ima šešire različitih boja, oblika i oboda. Tu su cilindri i istorijski šeširi, ali i oni kineski i ručno rađeni sjajno upotpunjuju njen bogati asortiman. Ova simpatična cura iz Novog Sada ne skida ih čak i kad ide samo do prodavnice.

„Trebalo mi je nešto po čemu bih bila prepoznatljiva, a da to nije moj invaliditet. Pošto ne mogu da nosim štikle odlučila sam se za šešire. Oduvek sam se divila hrabrim ženama, koje umeju da budu drugačije“ – kaže Sonja.

Pekla je zanat pored  starijih koleginica, ali nikad nije želela da savlada baš sve, kako bi ostavila prostora za maštu. Htela je da se igra u stvaralaštvu. U početku je sve izgledalo prilično trapavo. Nakon prvih  nespretnih pokušaja majka ju je upitala: „Gde ćeš sa tom krpom?“. Vremenom su  te  „krpe“ polako stasavale u prelepe ukrase za glavu. Vremenom je i obični plastični kalup zamenjen otmenijim drvenim. Najpoznatiji materijal je dekojuta.

“ Volim  šesire zbog kojih srce kuca brže” – Philip Treacy, dizajner

Usledila je prva revija šešira u Café Galeriji. U početku su modeli  bile uglavnom Sonjine prijateljice. Potom su se nizale manifestacije u Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici… Na „Noći muzeja“ i u sklopu festivala „Uhvati film“. Pa, danas nakon mnogo revija i samostalnih izložbi dolaze i mlade dame i starije gospođe, pa čak i deca. Najsimpatičnija šeširdžijka Vojvodine, a i šire uživa u interakciji sa publikom. Ona upravo želi da pokaže da svako može da bude model i da nosi šešir bez kompleksa i predrasuda.  Svaka revija je drugačija i ne liči na onu prethodnu, baš kao i šeširi. Sve i da hoće, ne bi mogla da napravi dva identična. Posle mnogo lepih gradova, ipak postoje neostvarene ambicije:

„Želja mi je da učestvujem na šeširijadi u Beogradu, i uveliko radim na istorijskoj kolekcionarskoj izložbi“. – otkriva Sonja.

Trenutno je aktuelna Sonjina prva zimska izložba fascinatora u Zmaj Jovinoj 21, na prvom spratu u Novom Sadu. Fascinatori su rajfovi sa smelim ukrasom, dozom šarma i elegancije. Oni su dekorativnog karaktera i nose se uz haljinu i odelo, za večernje balove i svečanije prilike. Još nedelju dana može se videti ova divna izložba, a sve pridošlice će uz taktove pesme Glorie Geynor – I will Survive i Josipe Lisac imati priliku da poziraju fotografu sa modelom po izbboru.

“ Fantastični šeširi daju mi mogućnost da sanjam” – Bjork

Autor: Aleksa Ćelap

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...

1.Jedan po jedan – knjiga za prave ljubitelje trilera

1.Jedan po jedan - knjiga za prave ljubitelje trilera....

Čarapansko srce veliko kao kuća

Čarapansko srce veliko kao kuća. U jednom lepom, Lazarevom...