Vodič za tečne pudere bez kojeg ne možete

Prilikom odabira tečnog pudera potrebno je obratiti pažnju na mnogo stvari: tekstura, boja, formulacija i sposobnost prekrivanja. Kako bismo vam olakšali mogućnost izbora pružamo vam ovaj praktični vodič za tečne pudere.

ODABERITE ISPRAVAN PUDER ZA VAŠU KOŽU

Prekrivenost i postojanost se menjaju u zavisnosti od vašeg tipa kože i zato je esencijalno da otkrijete vaš tip kože pre nego što odaberete puder.

Masna koža

Masna koža će najviše koristi imati od pudera za matiranje koji nude srednju do potpunu prekrivenost. Kontrolišite sjaj kože puderom koji pruža hidrataciju tamo gde je ona potrebna te na taj način umanjujete proizvodnju masnoća.

Suva koža

Osvežite suvu kožu prozračnim puderom koji nudi laganu prekrivenost. Koristite lagani piling pre nanošenja pudera koji treba da bude bogat hidratantnim sredstvima.

Normalna koža

Ukoliko ste jedna od srećnica koja ima normalnu kožu, onda je odabir nivoa prekrivenosti u potpunosti prepušten vama. Zašto ne probati lagani, prozračni puder ili BB ili CC kremu – nanesite serum pre pudera za savršeniji ten.

Zrela koža

Teški puderi ili puderi u prahu se mogu nakupiti u finim linijama te na taj način učiniti bore izraženijim. Umesto njih potražite pudere laganih formulacija bogate antioksidantnim sastojcima koji će se boriti protiv znakova starenja.

3 saveta za savršeno nanošenje (koji rade baš svaki put)

1.Uvek nanesite puder na hidriranu kožu i ako vaši proizvodi ne sadrže ZF, nanesite zaštitu od sunca ispod pudera.

2. Nanesite puder na jedan od tri načina: ukoliko puder nanosite prstima onda ga bolje utapkajte u kožu nego da ga razmazujete. Ukoliko radije koristite sunđere za puder nanesite ga kružnim pokretima, a ako koristite četku za nanošenje pudera onda savetujemo da ga nanesete malim kružnim pokretima.

3. Započnite nanošenje pudera na području oko nosa jer je to deo gde se javlja najviše crvenila. Ostavite područje ispod očiju bez pudera (koristite proizvode laganih formulacija na ovom osetljivom području) i uvek, ali baš uvek posvetite posebnu pažnju na prelaz uz ivicu vilice.

Izvor teksta: oriflame.com

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...