Vođeni Reiki tretman na daljinu

U poslednje vreme dešavalo se da radim vođene Reiki tretmane na daljinu. Ukratko da objasnim, kad je tretman u direktnom kontaktu on je uvek i vođen. To znači da klijenta najpre vodim kroz kratki proces opuštanja, a onda dalje komuniciramo da li nešto oseća ili kakve misli mogu da se pojave, postoje neke tehnike vizualizacije za isceljenje odnosa, unutrašnjeg deteta i tako dalje kroz koje ih vodim, zavisi šta je određenom pojedincu potrebno u datom trenutku. Kada radim tretman na daljinu, taj proces opuštanja je na primaocu, a mentalne tehnike primenjuje sam po osećaju. Naravno od mene prethodno dobije iste i preporuke kako može da ih primeni. U poslednje vreme sam počela i sa vođenim tretmanima na daljinu. To znači da smo na vezi, ali na način da je uređaj pored primaoca, ne u ruci. Primaoc kao i obično, leži mirno u svom krevetu kao i u prethodna dva načina rada, samo što u ovom slučaju postoji i telefonsa ili skajp zvučna komunikacija. Naravno, nije svaki tretman takav jer u principu nije neophodno ali kad se dogodi da klijent ima neku veću trauma kroz koju ne može sam da prođe onda usledi ovakav vid Reiki rada.

Draga Iskra (ime je promenjeno zbog zaštite privatnosti) se javila jer ima jedan problemčić sa ginekološke strane zbog kog nije u mogućnosti da ostvari intimnost sa njenim suprugom. Kada smo radile klasičan tretman na daljinu kao jedan od uzroka se pojavila selidba. Nakon tretmana sam je pitala o čemu se radi, a onda je počela skoro da jeca na pomisao na jednu staru scenu koje se setila. To je bilo pre desetak godina nakon što se preselila kod svog sadašnejg muža. Došla je u posetu roditeljima i kako je videla majku iza zavese tako je počela da plače. Shvatila sam da nije prihvatila razdvajanje od roditelja, da još živi devojčicu iako je već žena, ima muža, posao i sve što nosi odraslo doba. Takođe mi je rekla da se ona tokom tog Reiki tretmana sama setila jedne sene iz detinjstva. Bili su na selu, obavljali neke lagane radove, a nakon toga je osetila neku iznenadnu mučninu i seća se da je pomilsila: “Muka mi je od života.” Dogovorile smo se za vođeni Reiki tretman na daljinu kako bih je spontano provela kroz sve to. U nastavku prilažem njeno iskustvo.

“Sanja mi je radila vođeni Reiki tretman na daljinu. Dok smo radile uvodni deo – vežbe disanja i vizualizacije, odmah su mi krenule suze.

Kako je tretman odmicao, u trenutku dok sam vizualizovala sebe kako razgovaram sa svojim unutrašnjim detetom, osetla sam kako  ne vladam sobom i da mi se bukvalno oduzima ceo gornji deo tela, naročito ruke, grudni koš, ledja, ramena. Zujanje u glavi, teško disanje, nezaustavljivi plač I odlbesci mutne zelene I žute boje.

Dalje smo radile na isceljivanju nekih scena iz mog detinjstva i rane mladosti, takodje uz osećaj teskobe I težine u telu. Sve vreme bol u glavi i osećaj gušenja.

Nakon toga kroz dalju vizualizaciju menjanja tih scena u pozitivne, energija i disanje su se konačno smirili.

Kasnije tokom dana i uveče, osećaj iscrpljenosti i glavobolja. Sutradan sam se osećala bolje.

Ovo je najjači tretman koji sam imala do sada. Hvala najdivnijoj Sanji koja vrlo temeljno i sa puno ljubavi i razumevanja radi svoj posao!!!”

Da bi rešili probleme u sadašnjosti moramo ući u sebe, osvestiti bolne situacije, emocije, koje nekad tako duboko potisnemo i ono što je krucijalno za bilo koje isceljenje je jačanje vere u Boga, Božiju promisao, božansku inteligenciju, poklanjanje poverenja istoj zapravo jer je ogromna razlika između: Ja verujem u Boga i Ja verujem Bogu. Neko Boga može da doživi kao Dušu, kao određeno ime u zavisnosti od religiozne tradicije, svoje Više Ja kako je kome blisko, svakako je poenta osvestiti da postoji neka viša promisao i životna sila koja deluje kroz nas a na nama je da joj se sklonimo sa puta i da joj dozvolimo da deluje nesmetano za naše najviše dobro. Sklanjanje sa puta, ne znači izostanak našeg delovanja, već samo prepuštanje rezultata našeg delovanja.

Mir i radost svima i svetlost svetu.

S ljubavlju,

S.

Autor: Sanja Dejanović

www.reikiskolica.org

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...