Vođeni Reiki tretman na daljinu

Dragi čitaoci, posle kraće pauze sledi neko novo slovo o Reikiju.

Za one koji prate moj rad ili koji su imali prilike da iskuse Reiki kroz mene ili kroz nekog drugog Reiki terapeuta/učitelja, znaju da Reiki tretmani mogu da se izvode u direktnom kontaktu i na daljinu. Za one koji se prvi put susreću sa ovom temom evo nekih pojedinosti kako bi im tema postala bliža.

Svaki tretman u direktnom kontaktu je u isto vreme i vođeni tretman. Šta to znači? – To znači da klijent leži udobrno ispred mene. Da se rade neke osnovne tehnike disanja i opuštanje pre nego započne sam Reiki tretman. Tokom tretmana razgovaramo, tiho, bez otvaranja očinju sa fokusom na unutra. Klijent tokom tretmana biva upitan kako se oseća, da li nešto oseća, o čemu razmišlja. Može se dogoditi da se seti nekog iskustva koje se možda dogodilo u detinjstvu a koje je nanelo određenu traumu. Može se setiti i nekog radosnog iskustva na koje je zaboravio a koje mu može pomoći u ovom sadašnjem tretnutku da oseti zahvalnost, da je izrazi prema učesnicima tog događaja. Takođe, postoje neke osnovne a vrlo jednostavne i delotvorne tehnike vizulizacije za isceljenje situacija i odnosa, za prihvatanje i opraštanje i traženje oproštaja. Tu je i tehnika za rad sa unutrašnjim detetom a u zavisnosti od samog klijenta, onog s čim se suoačava, šta rešava, može vođenje biti i u drugačije. Nekad bude potpuno novo jer se ranije nije prolazilo kroz to sa nekom osobom.

Tretman na daljinu koji nije vođeni podrazumeva da će osoba samu sebe opustiti i pripremiti vežbicama disanja, nekom opuštajućom muzikom ili šta joj već prija nekih desetak, petnaestak minuta pre dogovorenog termina. Pomenute tehnike dobija u konsultacijama na mom portalu www.reikiskolica.org i sama sebe vodi kroz iste. Prilično su lako primenjive tako da nije uvek neophodno vođstvo terapeuta.

Bez obzira o kom se tretmanu radi, primaoc Reikija uvek leži udobno, očiju zatvorenih. Rad na daljinu ne podrazumeva sedenje ispred ekrana.

Na koji način se odvija vođeni tretman na daljinu? U dogovoreno vreme pozovem klijenta na whats up ako je u pitanju rad sa nekim ko živi u inostranstvu, a ako je u pitanju područje Srbije onda se to obavlja putem telefona. Naravno, niko od nas ne drži telefon u rakama, već je telefon u blizini a spikerfon je uključen ili primaoc, kako je češće bio slučaj stavi slušalice. Poenta da leži udobno smešten u svom krevetu, očiju zatvorenih, da može da čuje moj glas i da kad je potrebno odgovori na moje pitanje a da u isto vreme prima Reiki.

Već izvesno vreme imam iskustvo vođenog tretmana na daljinu u svojoj prkasi i pokazalo se kao vrlo deletvorno kod onih koji ne mogu da se opuste sami ili kod onih koji treba da prođu kroz dublje traume, pa nisu u mogućnosti sebe da provedu kroz iste. Nekad je teško suočiti se sa starim bolom, a glas i podrška osobe  sa iskustvom pokraj nas nam u tome može pomoći. Neki ljudi bi prosto zaglavili u staroj traumi i ne bi znali kako da prođu kroz istu. I zato je nekad dobro uraditi vođeni tretman da osoba shvati mogućnosti i da osvesti da može kasnije i sama.

Tokom ovakvog rada na daljinu, takođe prvo radimo opuštanje. Razne tehnike sam savladala i po osećaju vodim osobu kroz iste. Nije to opuštanje uvek isto jer u datom trenutku se oseti šta je osobi potrebno. Nekad se spusti i nešto novo. Čak i ako osoba ne može to da izvede odmah, to ne znači da joj to nije potrebno, već da je to ono što treba da se uvežba.

U svakom slučaju, nakon upriličenog Reiki tretmana sledi i konsultacija. Prođemo još jednom kroz ono što je bilo tokom tretmana, daju se određene preporuke za dane koji slede koje bi bilo poželjno da klijent usvoji i primenjuje redovno za ličnu dobrobit. Bilo da je Reiki tretman u direktnom kontaktu ili na daljinu (sa vođstvom ili bez) potrebno je odvojiti sat i po vremena kako bi upriličili sve što je potrebno i što ovakav rad uključuje.

Mir i radost svima i Svetlost svetu.

S ljubavlju,

Sanja.

www.reikiskolica.org

Autor: Sanja Dejanović

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...