Vođeni Reiki tretman na daljinu

Dragi čitaoci, posle kraće pauze sledi neko novo slovo o Reikiju.

Za one koji prate moj rad ili koji su imali prilike da iskuse Reiki kroz mene ili kroz nekog drugog Reiki terapeuta/učitelja, znaju da Reiki tretmani mogu da se izvode u direktnom kontaktu i na daljinu. Za one koji se prvi put susreću sa ovom temom evo nekih pojedinosti kako bi im tema postala bliža.

Svaki tretman u direktnom kontaktu je u isto vreme i vođeni tretman. Šta to znači? – To znači da klijent leži udobrno ispred mene. Da se rade neke osnovne tehnike disanja i opuštanje pre nego započne sam Reiki tretman. Tokom tretmana razgovaramo, tiho, bez otvaranja očinju sa fokusom na unutra. Klijent tokom tretmana biva upitan kako se oseća, da li nešto oseća, o čemu razmišlja. Može se dogoditi da se seti nekog iskustva koje se možda dogodilo u detinjstvu a koje je nanelo određenu traumu. Može se setiti i nekog radosnog iskustva na koje je zaboravio a koje mu može pomoći u ovom sadašnjem tretnutku da oseti zahvalnost, da je izrazi prema učesnicima tog događaja. Takođe, postoje neke osnovne a vrlo jednostavne i delotvorne tehnike vizulizacije za isceljenje situacija i odnosa, za prihvatanje i opraštanje i traženje oproštaja. Tu je i tehnika za rad sa unutrašnjim detetom a u zavisnosti od samog klijenta, onog s čim se suoačava, šta rešava, može vođenje biti i u drugačije. Nekad bude potpuno novo jer se ranije nije prolazilo kroz to sa nekom osobom.

Tretman na daljinu koji nije vođeni podrazumeva da će osoba samu sebe opustiti i pripremiti vežbicama disanja, nekom opuštajućom muzikom ili šta joj već prija nekih desetak, petnaestak minuta pre dogovorenog termina. Pomenute tehnike dobija u konsultacijama na mom portalu www.reikiskolica.org i sama sebe vodi kroz iste. Prilično su lako primenjive tako da nije uvek neophodno vođstvo terapeuta.

Bez obzira o kom se tretmanu radi, primaoc Reikija uvek leži udobno, očiju zatvorenih. Rad na daljinu ne podrazumeva sedenje ispred ekrana.

Na koji način se odvija vođeni tretman na daljinu? U dogovoreno vreme pozovem klijenta na whats up ako je u pitanju rad sa nekim ko živi u inostranstvu, a ako je u pitanju područje Srbije onda se to obavlja putem telefona. Naravno, niko od nas ne drži telefon u rakama, već je telefon u blizini a spikerfon je uključen ili primaoc, kako je češće bio slučaj stavi slušalice. Poenta da leži udobno smešten u svom krevetu, očiju zatvorenih, da može da čuje moj glas i da kad je potrebno odgovori na moje pitanje a da u isto vreme prima Reiki.

Već izvesno vreme imam iskustvo vođenog tretmana na daljinu u svojoj prkasi i pokazalo se kao vrlo deletvorno kod onih koji ne mogu da se opuste sami ili kod onih koji treba da prođu kroz dublje traume, pa nisu u mogućnosti sebe da provedu kroz iste. Nekad je teško suočiti se sa starim bolom, a glas i podrška osobe  sa iskustvom pokraj nas nam u tome može pomoći. Neki ljudi bi prosto zaglavili u staroj traumi i ne bi znali kako da prođu kroz istu. I zato je nekad dobro uraditi vođeni tretman da osoba shvati mogućnosti i da osvesti da može kasnije i sama.

Tokom ovakvog rada na daljinu, takođe prvo radimo opuštanje. Razne tehnike sam savladala i po osećaju vodim osobu kroz iste. Nije to opuštanje uvek isto jer u datom trenutku se oseti šta je osobi potrebno. Nekad se spusti i nešto novo. Čak i ako osoba ne može to da izvede odmah, to ne znači da joj to nije potrebno, već da je to ono što treba da se uvežba.

U svakom slučaju, nakon upriličenog Reiki tretmana sledi i konsultacija. Prođemo još jednom kroz ono što je bilo tokom tretmana, daju se određene preporuke za dane koji slede koje bi bilo poželjno da klijent usvoji i primenjuje redovno za ličnu dobrobit. Bilo da je Reiki tretman u direktnom kontaktu ili na daljinu (sa vođstvom ili bez) potrebno je odvojiti sat i po vremena kako bi upriličili sve što je potrebno i što ovakav rad uključuje.

Mir i radost svima i Svetlost svetu.

S ljubavlju,

Sanja.

www.reikiskolica.org

Autor: Sanja Dejanović

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...