VITEZ FEST 2019.

Po tradiciji na Kalemegdanu održan je Vitez Fest, koji svake godine okupe porodice na ovom događaju. U ta dva dana, što traje ovaj festival, ljudi imaju mogućnost da upoznaju kulturu srednjeg veka, a i da uživaju u mnogobrojnim predstavama, radionicama, a takođe i da isprobaju svoju snagu.

rrem

Odmah pri ulasku možete da jašete konje. Ima kako za malu decu, tako i za malo veću. Za ljubitelje streljašstva ovde ima mesta. Postoji deo za decu, gde mogu da nauče sve o luku i strelama, a i da isprobaju svoju sreću ili veštine i da pucaju. Za malo starije ima drugi poligon gde je malo “ozbiljnije“ oružje  u vidu modernog luka i strela i veće razdaljine.

rrem

Ove godine najveća zabava  bila je pored stene, koju su podigli pripadnici MUP-a.  Na njoj su deca mogla da se penjaju kao pravi planinari i na taj način da isprobaju svoju snagu i spretnost.

Pripadnici Žandarmerije na poligonu su pokazivali razne tehnike odbrane i napada. Svako je mogao da „izazove“ njih u borbu, gde su mogli da primene ono što su im pripadnici zakona objasnili i pokazali.

rrem

Tokom celog dana na sceni bilo je moguće gledati koncerte, razne predstave. Svake godine na Vitez Fest dolaze vitezovi iz drugih zemalja. Ove godine gosti su bili iz Belorusije i Rusije.

„Resavska škola“ i ove godine pripremila je bogat program, gde su posetioci mogli da uživaju u slikarskim radionicama za decu, izradi brojanica, vezu, filigranu, mozaiku, duborezu, vajanju.

Takođe tokom dva dana bili su prikazivani filmovi u Jugoslovenskoj kinoteci, a u subotu ulaz u Vojni muzej bio je besplatan.

Tokom pauze između muzičkog programa u oba dana nastupali su glumci i kaskaderi iz viteškog kluba „Konni Vojin“ iz Moskve, koji su realizovali svoj program zajedno sa ostalim učesnicima festivala.

Ukoliko ste propustili ovaj festival imate mogućnost da vidite u Smederevu (Smederevska tvrđava) „Bitku nacija“, koja će biti održana od 02. maja do 05. maja. Više od 40 zemalja dolazi kod nas u Srbiju, gde će tokom ovih dana da predstavljaju svoje zemlje, radionice, koncerte, predstave, a takođe i masovnu „bitku“ između njih. „Bitka nacija“ svaki put održava se u drugoj zemlji, tako da ako još niste napravili plan za majske praznike, onda možete zajedno sa porodicom ili prijateljima da posetite ovaj događaj.

Autor: Kristina Jovičić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...