VITEZ FEST 2019. VITEZ FEST 2019.
Po tradiciji na Kalemegdanu održan je Vitez Fest, koji svake godine okupe porodice na ovom događaju. U ta dva dana, što traje ovaj festival,... VITEZ FEST 2019.

Po tradiciji na Kalemegdanu održan je Vitez Fest, koji svake godine okupe porodice na ovom događaju. U ta dva dana, što traje ovaj festival, ljudi imaju mogućnost da upoznaju kulturu srednjeg veka, a i da uživaju u mnogobrojnim predstavama, radionicama, a takođe i da isprobaju svoju snagu.

rrem

Odmah pri ulasku možete da jašete konje. Ima kako za malu decu, tako i za malo veću. Za ljubitelje streljašstva ovde ima mesta. Postoji deo za decu, gde mogu da nauče sve o luku i strelama, a i da isprobaju svoju sreću ili veštine i da pucaju. Za malo starije ima drugi poligon gde je malo “ozbiljnije“ oružje  u vidu modernog luka i strela i veće razdaljine.

rrem

Ove godine najveća zabava  bila je pored stene, koju su podigli pripadnici MUP-a.  Na njoj su deca mogla da se penjaju kao pravi planinari i na taj način da isprobaju svoju snagu i spretnost.

Pripadnici Žandarmerije na poligonu su pokazivali razne tehnike odbrane i napada. Svako je mogao da „izazove“ njih u borbu, gde su mogli da primene ono što su im pripadnici zakona objasnili i pokazali.

rrem

Tokom celog dana na sceni bilo je moguće gledati koncerte, razne predstave. Svake godine na Vitez Fest dolaze vitezovi iz drugih zemalja. Ove godine gosti su bili iz Belorusije i Rusije.

„Resavska škola“ i ove godine pripremila je bogat program, gde su posetioci mogli da uživaju u slikarskim radionicama za decu, izradi brojanica, vezu, filigranu, mozaiku, duborezu, vajanju.

Takođe tokom dva dana bili su prikazivani filmovi u Jugoslovenskoj kinoteci, a u subotu ulaz u Vojni muzej bio je besplatan.

Tokom pauze između muzičkog programa u oba dana nastupali su glumci i kaskaderi iz viteškog kluba „Konni Vojin“ iz Moskve, koji su realizovali svoj program zajedno sa ostalim učesnicima festivala.

Ukoliko ste propustili ovaj festival imate mogućnost da vidite u Smederevu (Smederevska tvrđava) „Bitku nacija“, koja će biti održana od 02. maja do 05. maja. Više od 40 zemalja dolazi kod nas u Srbiju, gde će tokom ovih dana da predstavljaju svoje zemlje, radionice, koncerte, predstave, a takođe i masovnu „bitku“ između njih. „Bitka nacija“ svaki put održava se u drugoj zemlji, tako da ako još niste napravili plan za majske praznike, onda možete zajedno sa porodicom ili prijateljima da posetite ovaj događaj.

Autor: Kristina Jovičić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *