VITAMIN E- ZDRAVLJE I LEPOTA

Od svih vitamina, vitamin E najveći je borac protiv starenja dok u kombinaciji sa ostalim vitaminima doprinosi boljem radu mozga, mišića, ali i zdravijim kostima. Učiniće naš imunitet jačim, a organizam zdravijim.

Vitamin E smatran je za moćan antioksidans, koji sprečava oštećenje krvnih sudova i razvoj srčanih oboljenja. U borbi protiv raznih poroka poput pušenja, alkohola, UV zračenja, koristan je jer može da pomogne organizmu da se izbori sa stresom tako što štiti ćelijske membrane i ublažava promene nastale spoljnjim stresom.

 

Bogat izvor ovog vitamina su orašasti plodovi kao što su badem, orasi, lešnici, zatim suncokret je veoma bogat ovim antioksidansom, zatim zeleno povrće, masline i kivi, ali i žumance i ljute papričice.

Starost je životno doba kada može da dođe do smanjene sposobnosti organizma da apsorbuje ovaj vitamin iz namirnica. Kako se vitamin E rastvara u mastima, ukoliko dođe do poremećaja metabolizma masti, može takođe da se javi i nedostatak vitamina E.

Organizam će pokazati da mu nedostaje ovaj vitamin preko problema sa vidom ili kroz slabost mišića, probleme sa jetrom i bubrezima.

Veoma je zaslužan za stvaranje kolagena pa u njegovom nedostatku, koža je više sklona boranju.

 

Saveznik dobrog izgleda

Sa vitaminom E čitav organizam je zdraviji, a koža lepša i sjajnija. Možete kroz direktnu upotrebu arganovog ulja, za negu lica i tela, povoljno uticati na tonus kože i smanjivanje bora. Svojim delovanjem, vitamin E sa razlogom je dobio naziv i vitamin mladosti.

 

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...