VITAMIN E- ZDRAVLJE I LEPOTA VITAMIN E- ZDRAVLJE I LEPOTA
Od svih vitamina, vitamin E najveći je borac protiv starenja dok u kombinaciji sa ostalim vitaminima doprinosi boljem radu mozga, mišića, ali i zdravijim... VITAMIN E- ZDRAVLJE I LEPOTA

Od svih vitamina, vitamin E najveći je borac protiv starenja dok u kombinaciji sa ostalim vitaminima doprinosi boljem radu mozga, mišića, ali i zdravijim kostima. Učiniće naš imunitet jačim, a organizam zdravijim.

Vitamin E smatran je za moćan antioksidans, koji sprečava oštećenje krvnih sudova i razvoj srčanih oboljenja. U borbi protiv raznih poroka poput pušenja, alkohola, UV zračenja, koristan je jer može da pomogne organizmu da se izbori sa stresom tako što štiti ćelijske membrane i ublažava promene nastale spoljnjim stresom.

 

Bogat izvor ovog vitamina su orašasti plodovi kao što su badem, orasi, lešnici, zatim suncokret je veoma bogat ovim antioksidansom, zatim zeleno povrće, masline i kivi, ali i žumance i ljute papričice.

Starost je životno doba kada može da dođe do smanjene sposobnosti organizma da apsorbuje ovaj vitamin iz namirnica. Kako se vitamin E rastvara u mastima, ukoliko dođe do poremećaja metabolizma masti, može takođe da se javi i nedostatak vitamina E.

Organizam će pokazati da mu nedostaje ovaj vitamin preko problema sa vidom ili kroz slabost mišića, probleme sa jetrom i bubrezima.

Veoma je zaslužan za stvaranje kolagena pa u njegovom nedostatku, koža je više sklona boranju.

 

Saveznik dobrog izgleda

Sa vitaminom E čitav organizam je zdraviji, a koža lepša i sjajnija. Možete kroz direktnu upotrebu arganovog ulja, za negu lica i tela, povoljno uticati na tonus kože i smanjivanje bora. Svojim delovanjem, vitamin E sa razlogom je dobio naziv i vitamin mladosti.

 

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *