VINARIJA KOVAČEVIĆ (VINSKA KUĆA KOVAČEVIĆ) VINARIJA KOVAČEVIĆ (VINSKA KUĆA KOVAČEVIĆ)
U blizini Fruške gore,  u seocetu Irig, nalazi se Vinska kuća Kovačević, koja već duže vreme čuva i neguje tradicije izrade dobrog i kvalitetnog... VINARIJA KOVAČEVIĆ (VINSKA KUĆA KOVAČEVIĆ)

U blizini Fruške gore,  u seocetu Irig, nalazi se Vinska kuća Kovačević, koja već duže vreme čuva i neguje tradicije izrade dobrog i kvalitetnog vina.

Iz Wikipedie: „U vinogradima se neguje rajnski rizling, sovinjon blan, šardone, merlo i kaberne sovinjon. Danas vinarija ima dugoročnu ugovorenu i brižljivo kontrolisanu proizvodnju grožđa na površini od oko 200ha vinograda, koji se nalaze u vlasništvu starih fruškogorskih vinogradskih porodica. Godine 2013. Vinarija Kovačević je započela veliki projekat renoviranja stare Iriške zadruge, jedne od najuglednijih srpskih vinarija pre Drugog Svetskog rata. Taj projekat restauracije obuhvatio je i stvaranje jednog novog podruma, pod nazivom „Podrum1930“ u kojem se proizvodi linija vina pod nazivom „Orfelin“. Osnovna filozofija Vinarije Kovačević se ogleda u proizvodnji „premium“ vina specifičnog stila, koja se odlikuju upečatljivom harmonijom i elegancijom mirisa i ukusa.  Vinarija Kovačević raspolaže elitnim restoranom  „Vinska kuća Kovačević“ koji se nalazi na izlasku iz Iriga ka Iriškom vencu sa leve strane. „ (preuzeto sa sajta Wikipedia)

Restoran ima svoj parking i ograđen je od puta. Iza restorana postoji ograđeno dečije igraliste, na kome vaša deca mogu da uživaju dok se nalazite u restoranu. Naravno pogled koji se pruža je dostojan da bude zabeležen kamerom. Sto se tice samog restorana-jako je prostoran.

Na ulazu imate „recepciju“ gde na jednom velikom drvenom buretu stoji diploma, pehari i boce njihovih vina, a osoblje koje radi je i više nego ljubazno.  Sam restoran je prostoran i podeljen na nekoliko zona, tako da je moguće i da organizujete neku vrstu proslava (vencanja, proslave u firmi…).

Kamin koji se nalazi u centralnom delu restorana se loži na drva, tako da to još više daje neku svoju crtu ovom mestu. Zamislite, u neki od ovih zimskih dana sedite ovde uz čašu vina i neki specijalitet od glavnog kuvara  i gledate na to pucketanje vatre u kaminu, a napolju je sneg.

Posebno zanimljivi detalj dekoracije je lustra koja je napravljena od prevrnutih čaša za vino. Jako originalno. Uz duž prozora su stavljene drvene klupe, koji čine jednu celinu unutar restorana. Naravno, predmeti dekoracije još više ukrašavaju ceo prostor, tako da  u nekom momentu možete da mislite da se nalazite u nekom izložbenom prostoru : slike  na zidovima i kaminu, figurice na policima i natkasnama i naravno vino.

Ukoliko posetite ovo mesto u toplije vreme, onda možete dodatno da uživate u zelenom ambijentu i da sedite na jednoj od klupica, ispod drveća.

Naravno u blizini je i Fruška gora koja je bogata manastirima, vidikovcima i drugim interesantnim mestima, koje možete da posetite.

Autor: Kristina Jovičić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *