Vidovdanska priznanja u rukama zvezda Radio Beograda!

Tokom jučerašnjeg dana, na beogradskoj Adi koja važi za najveći sportsko rekreativni i zabavni centar u srpskoj prestonici bio je realizovan jedan od emotivnijih Vidovdanskih koncerata koji će beogradska publika zaista dugo nositi u najlepšem sećanju!

Na samom početku kulturno – muzičkog programa, dugogodišnji voditelji sa Radio Beograda 202 koji su inače tog dana slavili 51. rođendan, otvorili su Vidovdanski program još jednom toplim rečima dobrodošlice i stihovima posvećenim Kosovu i Metohiji, potom jednom od najvećih srpskih pravoslavnih praznika Vidovdanu. Osećajan govor da se na Vidovdan neguje patriotizam, viteštvo, herojstvo, kultura Republike Srbije, tradicionalna muzika Kosova i Metohije i svih krajeva Srbije koja je stvarana u periodu od srednjeg veka do početka prošlog veka u publici je probudila duboke emocije i pomešana osećanja.

Renomirani, istaknuti i dugogodišnji vokalni solisti Radio Televizije Srbije koji su se svojevremeno proslavili u kultnim emisijama rediteljke Nene Kunijević, interpretirali su najlepše pesme južne Srbije ali i one, manje epohalne, trajno arhivirane u Radio Beogradu. Tako je koncert otvorio mladi vokalni solista poreklom iz Metohije Aleksa Nedeljković izvodeći pesmu „Gusta mi magla padnala“. Potom su se pridružile publici i te kako poznate umetnice Vesna Dimić i Biljana Petković koje su prvim taktovima svojih numera već podigle publiku na noge. Pesmom „Kosovski božuri“ poznata glumica Biljana Prokić doživljava emotivni eskapizam na krcatoj Adi Ciganliji, dobijajući gromoglasne aplauze za čak nekoliko izvedenih tradicionalnih pesama. Da sve bude u znaku njegovog kultnog projekta „Putujemo prema sreći“  kojim se proslavio na srpskoj – umetničkoj sceni, prof. dr Ivica Stančić i dobitnik prestižnih nagrada Grada Beograda izvodio je pesme od Šapca do Beograda, putujući ujedno i do Kosova i Metohije. Koncert koji je trajao skoro dva sata, zatvorila je slavna Jasna Đokić koja je za PGP RTS objavila čak šest kompakt izdanja. Publika se opraštala sa njom stihovima njenih odabranih i tradicionalnih pesama, a onda su je još jednom vratili na bis s’ pesmom „Bida mange romale“! Da sve bude u znaku književnosti i slikarstva, potrudile su se književnica, pesnikinja i novinarka Božica Velousis i g-đa Tegeltija koja je ranijih godina takođe predstavljala našu zemlju u Egiptu.

Tim povodom, učesnicima u programu dodeljena su revijalna Vidovdanska priznanja u različitim kategorijama za negovanje i očuvanje kulturne baštine Srbije i Balkana.

Dvočasovni koncert koji je bio u znaku srpskog pravoslavnog praznika pripremio je urednik Nikola Radanović u saradnji sa predstavnicima F.S.Č. Opštine Čukarica Grada Beograda.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...