Vežbe za trbušnjake

Drage moje oduvek vam je želja da imate ravan stomak bez viška sala koji vam narušava izgled bilo da obučete pantalone, elegantnu haljinu ili ste u vašem omiljenom kupaćem kostimu. Preporučiću vam odredjene vežbice koje možete raditi kod kuće, bez plaćanja skupih fitness centra.Ove najefikasnije vežbe za trbušnjake pomoći će vam da budete zadovoljne svojim izgledom, što će vam podići samopouzdanje i osetićete da je vaše telo puno energije i elana. Uz pravilnu ishranu i ove vežbice uspeh je zagarantovan. Mnogo mojih devojaka kojima redovno šaljem program online koje rade kod kuće prezadovoljne su svojim rezultatima, ako su one uspele zašto vi ne bi mogle.

1)Vožnja bicikla

Ovo je jedna od najefektivnijih vežbi za trbušnjake i bokove. Sve što trebate da uradite jeste da legnete leđima na pod, dlanove savijete iza glave, a noge podignete u vazduh. Približite kolena i polako se krećite u pokretu vožnje bicikla. Lagano dišite. Uradite 15 ponavljanja u 3 serije.

2)Klasični trbušnjaci

Najefikasnija vežba jesu klasični trbušnjaci jer pogadja dva para pločica. Klasični trbušnjaci mogu da budu deo treninga stomaka, ali nikako i centralni. Uradite 15 ponavljanja u 3 serije.

3)Izdržaj

Iako ne izgleda preterano zahtevno, ova vežba će vas preznojiti. Ona tera na rad ne samo stomačne, već i mišiće celog tela. Pet minuta posvetite ovoj vežbi i bićete i više nego zadovoljni postignutim rezultatima. Lezite na pod, stomakom na dole. Savijte laktove na 90 stepeni i postavite se u ležeći položaj na laktove. Oslanjajte se samo na podlaktice i vrhove prstiju na nogama. Držite telo što ravnije, napregnite stomačne mišiće i ne opuštajte se. Ostanite u ovom položaju koliko god možete. Početnicima se savetuje da to bude 60-tak sekundi.

4)Vežba za bočne mišiće u kombinaciji sa izdržajem

Legnemo na bok, postavimo podlakticu pod uglom od 90stepeni, ostanjamo se na levu podlakticu i na prstima leve noge, podižemo desnu nogu kao i kukove od poda na gore i vraćamo u početni položaj. Vežbu ponavljamo 3 puta po 10ponavljanja.

5)Vežba za donji zid trbušnih mišića

Legnemo na ledja, ruke postavimo ispod zadnjice ili pored tela kako vam je lakše, noge podižemo u vis ispravljene u kolenima. Polako spuštamo noge ka podu ,ali se trudimo da ne dotaknemo pod i polako podižemo na gore. Vežbu ponavljamo 3 puta po 10 ponavljanja.

Svako od nas može da ostvari sve što poželi, ukoliko je dovoljno ambiciozan, motivisan i uporan ,ali kada je reč o vežbanju ,koliko puta vam se desilo da odlučite da krenete da vežbate i zdravo da se hranite pa opet nakon nedelju dana odustanete. Nedostaje vam motivacija kao i strpljenje da istrajete u svom cilju do kraja. Uvek me pitaju kako pronalazim motivaciju i volju da redovno treniram, smatram da svako od nas ima sopstveni pokretač, moj je muzika i ples i rad na sebi. Smatram da ako dobro organizujete svoje vreme i sebe uspećete u svakom poslu pa i u vežbanju i još jedno pravilo NEMA IZGOVORA, svaki dan odvojite 30-45min samo za sebe i videćete koliko ćete biti zadovoljniji i pozitivniji.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...