VEŽBE ZA SAVRŠENO OBLIKOVANU ZADNJICU I VITKE NOGE

Svi mi težimo ka savršeno oblikovanom i zategnutom telu, želimo duge i vitke noge, lepo oblikovanu i podignutu zadnjicu bez celulita, ali često nemamo vremena da redovno vežbamo i posećujemo fitness centar, ove vežbice možete da radite kod kuće, potrebno je da odvojite 10-15min ujutru i uveče.

VEŽBA 1 – Stajemo u iskorak sa levom nogom ispruženom napred. Držimo ledja pravo i pazimo da desno koleno bude niže od levog. Počinjemo sa 10-12 ponavljanja, svaki put menjajući nogu pri spuštanju. Naizmenično levom i desnom nogom pravimo suprotni iskorak (korak unazad). Trudite se da radite dubok iskorak i da savijate nogu pod pravim uglom. Umesto tegova možete koristiti flašice vode 0,5l.

VEŽBA 2 – Leđa su prava, noge raširimo u širini kukova i idemo u čučanj. Vežbu ponavljate 10-15 puta po 3 serije. Obični čučnjevi su najefikasniji za zadnjicu, za oblikovanje i podizanje.

VEŽBA 3– Ležimo na desni bok i naslanjamo se na ruku. Levom rukom s oslanjamo na pod ispred sebe. Polako podižemo i spuštamo desnu nogu. Izbegavati oštre i visoke zamahe. Celu vežbu ponavljamo i za drugu nogu, 3puta po 10 ponavljanja. Ova vežba je efikasna kako za noge tako i za zadnjicu.

VEŽBA 4 – Oslanjamo se rukama i kolenima na pod, kolena su savijena pod uglom od 90 stepeni, leđa ispravimo, desnu nogu koja je savijena u kolenu podižemo na gore, mišići zadnje lože su uključeni kao i zadnjica, vežbu ponavljamo 3 puta po 10 ponavljanja. Vežbu ponovimo i sa drugom nogom.

VEŽBA 5– Legnemo na leđa, noge savijamo pod uglom od 90 stepeni, ruke stavimo pored tela i podižemo kukove na gore i lagano spuštamo u početni položaj. Vežbu ponavljamo 3 puta po 15 ponavljanja.

Probajte ove vežbice kod kuće dok gledate svoju omiljenu emisiju ili slušate muziku i videćete kroz nedelju dana promenu na vašem telu, pogotovo kod osoba koje nisu fizički aktivne, sada je vreme da se aktiviramo i dočekamo leto uz savršenu figuru kao i da zablistamo u novom kupaćem kostimu. Vratite samopouzdanje i osmeh na vaše lice. Uz redovno vežbanje i korigovanje ishrane sve je moguće.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...