VEŽBE ZA SAVRŠENO OBLIKOVANU ZADNJICU I VITKE NOGE

Svi mi težimo ka savršeno oblikovanom i zategnutom telu, želimo duge i vitke noge, lepo oblikovanu i podignutu zadnjicu bez celulita, ali često nemamo vremena da redovno vežbamo i posećujemo fitness centar, ove vežbice možete da radite kod kuće, potrebno je da odvojite 10-15min ujutru i uveče.

VEŽBA 1 – Stajemo u iskorak sa levom nogom ispruženom napred. Držimo ledja pravo i pazimo da desno koleno bude niže od levog. Počinjemo sa 10-12 ponavljanja, svaki put menjajući nogu pri spuštanju. Naizmenično levom i desnom nogom pravimo suprotni iskorak (korak unazad). Trudite se da radite dubok iskorak i da savijate nogu pod pravim uglom. Umesto tegova možete koristiti flašice vode 0,5l.

VEŽBA 2 – Leđa su prava, noge raširimo u širini kukova i idemo u čučanj. Vežbu ponavljate 10-15 puta po 3 serije. Obični čučnjevi su najefikasniji za zadnjicu, za oblikovanje i podizanje.

VEŽBA 3– Ležimo na desni bok i naslanjamo se na ruku. Levom rukom s oslanjamo na pod ispred sebe. Polako podižemo i spuštamo desnu nogu. Izbegavati oštre i visoke zamahe. Celu vežbu ponavljamo i za drugu nogu, 3puta po 10 ponavljanja. Ova vežba je efikasna kako za noge tako i za zadnjicu.

VEŽBA 4 – Oslanjamo se rukama i kolenima na pod, kolena su savijena pod uglom od 90 stepeni, leđa ispravimo, desnu nogu koja je savijena u kolenu podižemo na gore, mišići zadnje lože su uključeni kao i zadnjica, vežbu ponavljamo 3 puta po 10 ponavljanja. Vežbu ponovimo i sa drugom nogom.

VEŽBA 5– Legnemo na leđa, noge savijamo pod uglom od 90 stepeni, ruke stavimo pored tela i podižemo kukove na gore i lagano spuštamo u početni položaj. Vežbu ponavljamo 3 puta po 15 ponavljanja.

Probajte ove vežbice kod kuće dok gledate svoju omiljenu emisiju ili slušate muziku i videćete kroz nedelju dana promenu na vašem telu, pogotovo kod osoba koje nisu fizički aktivne, sada je vreme da se aktiviramo i dočekamo leto uz savršenu figuru kao i da zablistamo u novom kupaćem kostimu. Vratite samopouzdanje i osmeh na vaše lice. Uz redovno vežbanje i korigovanje ishrane sve je moguće.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...