Velika nagrada Republike Srbije u rukama Nikole Radanovića

Velika nagrada Republike Srbije u rukama Nikole Radanovića. U prepunoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu, Nikola Radanović menadžer u medijima, novinar i saradnik u beogradskoj kulturi, nagrađen je prestižnom „Zlatnom značkom“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije za 2022. godinu, za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti, za nesebičan, predan, dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.

velika-nagrada-republike-srbije-u-rukama-nikole-radanovica

Velika nagrada Republike Srbije u rukama Nikole Radanovića

Na sednici Žirija za dodelu Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije koja je ustanovljena još 1976. godine, održanoj 13. decembra 2022. godine, doneta je Odluka o ovogodišnjim dobitnicima ovog vrednog priznanja. Ove počasne svečane povelje i zlatne značke koje se smatraju priznanjem od nacionalnog značaja za doprinos kulturi Republike Srbije, dobili su istaknuti profesori, akademici, doktori nauka, novinari, stvaraoci i kulturni aktivisti iz inostranstva.

Velika nagrada Republike Srbije u rukama Nikole Radanovića

Veoma sam radostan i ushićen! Iako je moj dosadašnji rad ovenčan brojnim priznanjima koja mi zaista znače kako iz Srbije, tako i iz dijaspore, ovogodišnju „Zlatnu značku“ zasigurno izdvajam jer obeležava višegodišnje stvaralaštvo, moj nesebičan doprinos kulturnim projektima, novinarstvu i svemu onome što predstavlja misiju nas kulturnih i medijskih radnika u Beogradu. Nije lako zahvaliti u ime svih dobitnika, jer među njima ima onih koji su nam predstavljali uzore i svetionike po kojima smo se orijentisali u prostoru još od najranijih dana. Ovaj jedinstveni, tradicionalni događaj pamtićemo celog života, ne samo zbog reputacije ovog priznanja, već i zbog zajedničkog osećanja koje nas danas povezuje i koje zaključuje da je kultura važnija od života. Kultura je spoznajno i uzajamno oblikovanje karaktera svakog čoveka, ali u najširem smislu, kultura je karakter naroda.“ Izjavio je Nikola Radanović u Pozorištu i dodao: „Ponosno i verodostojno ću nositi zlatnu značku na svom reveru, no, koliko god da je lepa i podsticajna, ona je i obavezujuća. Verujem da ću opravdati očekivanja renomiranih kulturnih institucija i doajena u kulturi koji su me predložili za prijem priznanja, ali i očekivanja poštovanog žirija ovogodišnjeg događaja.“

velika-nagrada-republike-srbije-u-rukama-nikole-radanovica

Nikola Radanović je član Udruženja novinara Srbije, a u svom profesionalnom radu, posebno ističe saradnju sa Televizijom Braća Karić i realizaciju emisije „Riznica“, ali i saradnju sa drugim medijima koji pripadaju Javnom servisu Srbije. Svojim radom, obeležio je i potpisao brojne manifestacije koje promovišu duhovne vrednosti i događaje od kulturno-javnog značaja za Grad Beograd, kao i za dijasporu. Njegova saradnja sa kulturnim i zdravstvenim institucijama i te kako pruža mogućnosti za istraživanje i adekvatno informisanje javnog mnjenja Srbije i Balkana. Gostovao je u Beču, Pragu, Salcburgu, Parizu, Budimpešti, Pragu, Karlovim Varima, San Remu… a Balkan upoznao uzduž i popreko.

Ministar bez portfelja zadužen za oblast dijaspore, Đorđe Milićević, prisustvovao je ovoj 47. dodeli „Zlatne značke“ i tim povodom čestitao svim lauretima, dok se takođe uvodnim rečima obratio i generalni sekretar Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Živorad Ajdačić.

Velika nagrada Republike Srbije u rukama Nikole Radanovića

U Muzičkom delu kulturno umetničkog programa predstavili su se eminentni predstavnici muzičko – umetničke scene Srbije, pored brojnih, legenda džez muzike Blagica Beti Đorđević i glumac Branislav Tomašević.

velika-nagrada-republike-srbije-u-rukama-nikole-radanovica

Velika nagrada Republike Srbije u rukama Nikole Radanovića

Ovo renomirano priznanje sa dugom tradicijom, između ostalih, dobili su: Mihajlo Vitezović dramski pisac, dr Silvana Grujić muzički urednik Radio-televizije Srbije, Gordana Predić kulturni poslenik, prof. dr Milivoje Veljić pijanista, prof. dr Drago Cvijanović, Nino Brajović novinar i scenarista, Dragana Kosjerina voditeljka, Miloš Miša Mijatović kompozitor, Bojana Peković muzička umetnica, prof. dr Golub Jašović, Dragan Bartula likovni umetnik i scenograf, Branislav Gulan književnik, Nevena Ivanović dirigent i mnogi drugi laureati koji će ovaj dan upamtiti u svojim izuzetno ostvarenim i mnogonagrađivanim karijerama.

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...