VAŽNO JE KAKO ZAPOČINJETE DAN – SOK OD CELERA VAŽNO JE KAKO ZAPOČINJETE DAN – SOK OD CELERA
Kako je na internetu počela pomama oko soka od celera, naša redakcija odlučila je da sprovede mali eksperiment. Prvo smo pročitali knjigu “Medicinski medijum”... VAŽNO JE KAKO ZAPOČINJETE DAN – SOK OD CELERA

Kako je na internetu počela pomama oko soka od celera, naša redakcija odlučila je da sprovede mali eksperiment. Prvo smo pročitali knjigu “Medicinski medijum” Entoni Vilijema. Ispostavilo se da je on tvorac ovog tzv. “trenda”. Da sok od celera nije samo trend i lep način da izgradite imidž osobe koja se zdravo hrani, na društvenim mrežama, ubrzo smo se uverili.

Eksperiment ili izazov koji smo u redakciji organizovali sastojao se od toga da svakoga jutra odmah nakon ustajanja (pre pranja zuba) popijemo 500ml soka od celera, u naredne dve nedelje. Čak smo se snimali dok pijemo sok, da bismo imali dokaz. Ono što se pokazalo nakon tog perioda zaista je zadivljujuće.

Probavni trakt je radio kao sat. Stomak je splasnuo i nestalo je nadutosti. Imali smo svi mnogo više energije i elana. Brže smo zavrašavali poslove.

Sok od celera je dobar izvor magnezijuma, te su glavobolje bile mnogo manje nego ranije, a kod nekih se nisu ni javljale.

Koža lica bila nam je nežnija, prozračnija, čistija iz razloga jer je celer dobar antioksidant.

Ubrzava varenje, smanjuje probleme sa gorušicom i lenjim crevima.

Ako ste se do sada dvoumili da li da probate ovaj novitet naš odgovor je NE ČEKAJTE VIŠE! Ono što morate da znate jeste da je najbolje da uveče operete stabljike celera, a da sok pravite ujutru u sokovniku, neposredno pre nego što planirate da ga popijete. Dok se ne naviknete ukus mu i nije baš najsjajniji, zato vam predlažemo da ga što pre ispijete. Pola sata nakon toga možete da doručkujete. Najbolje je da za doručak pripremate kaše sa raznim voćem i žitaricama. To će vas držati sitima do ručka, a možete takav doručak lako poneti i na posao.

Takođe vam preporučujemo i da pročitate knjigu “Medicinski medijum” Entoni Vilijema.

Čekamo da nam pišete o vašim iskustvima sa ovim neverovatnim napitkom.

Autor: Lidija Gajić

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *