Uspeh ima tri slova: rad!

Uspeh ima tri slova: rad! Svako ima svoju definiciju uspeha. Neko smatra da je uspeh kupovina nekretnine. Neko smatra da je pokretanje sopstvenog posla ili zasnivanje porodice. Drugi smatraju da je zdravlje najvažnije. Svako od nas gradi sopstveni put ka uspehu. Ništa od nabrojanih stvari nije lako, da bi se dostigao cilj potrebno je uložiti dosta, truda, energije, ljubavi ali ono suštinski važno je da znamo da konstantan rad na sebi i životnim ciljevima prioritet.

Cena uspeha je težak rad, posvećenost poslu, i odlučnost da bilo pobedili ili izgubili, damo sve od sebe zadatku koji nam je bio u rukama. – Vins Lombardi

uspeh-rad

Utemeljeno je mišljenje da je uspeh čvrsto vezan za materijalnu dobit, što je pogrešno. Mentalno zdravlje pojedinca je početna tačka za ostvarivanje svih drugih životnih uspeha i igra veoma važnu ulugu u izgradnji ispunjenog života.

 Odavno sam zapazio da uspešni ljudi retko sede i čekaju da im se stvari dešavaju. Oni izađu i dese se stvarima, rekao je Leonardo da Vinči.

uspeh

Uspeh ima tri slova: rad!

Ako bi zagrebali ispod površine uneverzalnu formulu koja je primenljiva za uspeh, shvatili bi da ne postoji, ali sve te knjige i sva ta predavanja koja sluštamo nam govore da je potrebno samo da porenete pozitivnu energiju, da, u praksi je to teško izvodljivo. Ono što je korisno, svakako jeste inspirativna priča drugih ljudi, ali motivacija bez discipline ne radi. Važno je da unapred znate šta želite da ostvarite i da napravite plan kako ćete do toga doći.

Sreća igra važnu ulogu.  Trud i marljivost od presudnog su značaja. Mudrost i odlučnost su neporocenjivi. Glavu gore I idite napred! Dakle, želja I rad. To je to, ne postoji magični štapić I uspeh preko noći, to su mitovi. Rad stavra  uspeh. Budite spremni da ćete morati mnogo radite a ne samo da želite I maštate. Radite ono što volite I budite ono što jeste jer je to svakako prvi korak ka velikom uspehu.

Autor: Jelena Vučković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...