Uradi sama: Skidanje gel laka sa noktiju u kućnoj varijanti

Došlo je ono vreme kada zaista važi parola SNAĐI SE. Kako smo sve prinuđene da budemo same svoji majstori tako se polako i učimo onim veštinama za koje nikada nismo ni pomislile da će nam zatrebati. Do dolaska korone u naš svet bilo nam je prirodno da odemo kod frizera, kozmetičara, pedikira, manikira… Ali sada smo prepušene same sebi.

Isprobale smo hit trik koji kruži internetom (znači nismo mi ovo izmislile) i na našu sreću on zaista radi. U daljem tekstu saznajte kako da na najlakši (a možda i jedini) način skinete gel lak sa noktiju u kućnoj varijanti.

(početak)

Turpija i boja

Boju gel laka nežno skinite turpijom, naizmenično sa grubljom stranom i sa stranom za poliranje. Neće vam biti potrebno puno vremena za ovo. Samo nemojte da vršite jak pritisak na nokatnu ploču, kako je ne biste oštetile.

(druga faza)

Folija, aceton i tuferi

Nakon skidanja boje i pošto su vam nokti da kažemo beličasti pristupate sledećoj fazi. Uzmite deset tufera. Na svaki nanesite po malo acetona. Na svaki prst stavite tufer sa acetonom i uvijte folijom svaki prst. Držite sve to na ruci oko 20 minuta. Nakon toga polako povucite u isto vreme foliju i tufer.

(treća faza)

Ostatak gela i turpija

Sada vam je ostalo samo malo gela na noktima. Uklonićete ga na sledeći način: turpijom sa oštrim vrhom polako povlačite po noktu gore dole, ali baš, baš nežno. Videćete kako se gel ljušti i odvaja sa vaših noktiju. Nakon ovog procesa obavezno nežno ispolirajte nokte turpijom koja ima tu namenu.

(četvrta faza)

Uredni nokti i lak

Nakon završenog postupka ruke obavezno lepo operite i nanesite lak kako biste zaštitili vaše nokte od pucanja i krzanja, jer su sada osetljivi nakon tretmana gel lakom. Na zanoktice obavezno nanesite neko hranljivo ulje koje je za to namenjeno. U nedostatku kupovnog ulja, slobodno ih namažite kokosovim ili maslinovim uljem.

Uživajte u svojim divnim noktima i potapšite sebe po ramenu. Vidite da možete vi to i same.

Redakcija

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule....

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera. “Getting...

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja. Inspiraciju...

Piće koje daje snagu i leči – orahovača

Piće koje daje snagu i leči - orahovača. Liker...