URADI SAM NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA

Decembar uglavnom prođe u znaku priprema za predstojeće praznike. Najzanimljiviji deo tih priprema, pored kupovine i dobijanja poklona, svakako je kićenje. Podjednako je zanimljivo planiranje, kupovina ukrasa kao i kačenje istih. O uživanju u njima da ne pričamo.

A kada dođe vreme da treba da dekorišemo stan ili kuću, svi postajemo pomalo uradi sam majstori. Jer  lampioni se neće tek tako smestiti na jelku. Niti će to biti bez nekog reda i smisla. Okači pa premesti bar neki ukras, dodaj mašnu tu i tamo. Nađi način kako da girlanda visi sa zavese ili kako da namestiš sijalice.

I tako  izvučemo tog umetnika i majstora u sebi, ispoljimo svoju kreativnost i uposlimo ruke kako bismo uživali u prazničnoj čaroliji. Jer priznajte da volite dok blješti i svetli dok je sve okićeno i vlada ho ho ho raspoloženje.

ARANŽIRAJ SAM

Odavno su ukrasi sa jelke “sišli” i pod jelku i na sto, vrata ili u neki omiljeni kutak. Ideje za praznčino dekorisanje ne mogu se izbrojati. Nekad će vam više vremena trebati da nađete i odlučite kako biste i šta ukrasili ove godine nego da to uradite.

Uvijte na zanimljiv način poklone ili prazne kutije da glume poklone. Dovoljan je lep papir ili mašna. Ili da same kutije budu lepe.

Iskoristite velike fenjere ili lepe providne vaze i činije pa u njih stavite ukrase i eto vam fenomenalne dekoracije. Dodajte neku sveću i sijalice i biće još efektnije.

Poigrajte se novogodišnjim svećama i svećnjacima, figurama i jelkicama pa ih ređajte po komodama i policama. Ako volite da se zanimate možete i da napravite čitavu novogodišnju scenu u fenjeru ili nekoj providnoj kutiji.

NAPRAVI SAM

Ako imate vremena ili ste kreativni i prosto volite to, napravite sami ukrase, girlande ili čestitke. Ako imate klince ovo će biti posebno zanimljivo i ostaće im kao lepa uspomena.

Ne moraju to da budu neki bombastični ukrasi. Akcenat je na zabavi pa ako ispadne super sa ponosom okačite na jelku. Upotrebite grančice, perlice, kanap. Bojite, lepite, seckajte.

Recimo jelkice od grančica mogu da budu baš zanimljive ili girlanda od pompom pufnica.

Posvetite se dekoraciji napolju, ako imate dvorište. Par dasaka koje ćete obojiti  i dodati im detalje i imaćete Sneška Belića i kad nema snega.

Razmislite i o venčiću na vratima koji možete da napravite sami. Dovoljno je da polepite ukrasne kugle u krug i eto vam venac.

Inspiracija za napravi sam novogodišnje ukrase i dekoraciju svuda se nalazi. Malo internet pretraživanja i naći ćete već nešto što možete sami da stvorite.

A ne zaboravite ni kolačiće. U modlama sa novogodišnjim motivima ispecite keksiće i kolače pa dodatno zasladite novogodišnje dekorisanje.

Čak iako ste se već  okitili ili se pripremate da to tek uradite, nije kasno da uzmete u obzir neku od ovih ideja i probate da sami napravite nešto. Uradite nešto novo sami.  Jer, kao što rekoh, ako i ne ispadne dovoljno dobro da uđe u dekorativnu čaroliju vašeg doma bar ćete se zabaviti. A to i jeste poenta novogodišnih praznika. Uživanje i zabava.

Jer u decembru svi postajemo pomalo uradi sam majstori. Makar dok dovučemo jelku sa tavana, iz podruma ili garaže otpakujemo je i ukrasimo.

 

Autor: Ana Glišić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule....

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera. “Getting...

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja. Inspiraciju...

Piće koje daje snagu i leči – orahovača

Piće koje daje snagu i leči - orahovača. Liker...