Ulepšajte sebi dane. Kako? Za početak probaćemo tri jednostavne vežbe

U susret novoj, dolazećoj godini, Ulepšajte sebi dane. Kako? Za početak probaćemo tri jednostavne vežbe

1) Meditacija “u boji”

  • U mračnom zimskom danu, možete koristiti boje kako bi ste poboljšali raspoloženje i iskoristili energiju određene nijanse.
  • U psihologiji boja, različite boje imaju različit uticaj na vaše raspoloženje. Na primer, ja konkretno volim da radim sa žutom, što je izuzetno pozitivno, verujte! Kada ustanete ujutru, isprobajte jednostavnu vežbu disanja gde vizualizujete boju dok udišete i, dok izdišete, zamislite da je šaljete u svet.
  • Fokusirajte se na boju i zamislite da ispunjava celo vaše telo.

Druge sjajne boje koje možete koristiti su narandžasta za poboljšanje kreativnosti i zelena za vraćanje ravnoteže i smirenosti. Možete da nosite boju da biste bili povezani sa njom tokom celog dana ili da koristite neki predmet u toj nijansi, kao što je šolja ili tanjir, odeća, obuća, olovka, sveska ili šta god tog dana nosite sa sobom u svakodnevicu.

2) Praćenje raspoloženja u boji

Ovu vežbu je najbolje uraditi ujutru. Trebaće vam platno ili list papira od 30 cm i kutija boja ili bojica u što više boja. Ideja je da svaki dan birate boju koja najbolje predstavlja vaše raspoloženje i njome slikate ili samo povlačite jednu jednostavnu liniju. Nakon mesec dana, trebalo bi da imate prilično dobru ideju o tome kako se nosite sa zimom i vašim dominantnim temama. Pet dana crvene boje zaredom, na primer, može ukazivati na ljutnju – iako može značiti i strast.

 Svačiji odnos sa bojom je drugačiji, tako da može pomoći da na poleđini stranice označite napišete VAMA ključnu reč za svaku liniju boja kada počnete.

3)Sopstveni “komplet za prvu pomoć”, kolorizovan po vama

 Sastavite „komplet prve pomoći“ u boji kada vam dani izgledaju neodoljivi i mračni. To može da bude u nečemu šta trenutno imate u kući, pri ruci. Možete ga napuniti bilo čime za šta znate da će vam podići raspoloženje. U mojoj držim flašicu eteričnog ulja lavande, crne čokoladice za hitne slučajeve, neke šarene olovke i listove za bojenje, duginu narukvicu, dnevnik iz srednje škole i dragocenu fotografiju. Možete probati i suve latice cveća, konfete i šminku.

Autor: Vanja Kojić, Diplomirani psiholog

Ig profil: tvoj__psiholog

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...