Udruženje “Žena uz ženu”

Udruženje “Žena uz ženu” je nastalo sa ciljem da budimo svest kod zdravih žena o važnosti pregleda dojke kako bismo smanjili stopu oboljevanja kao i da budemo podrška ženama obolelim od karcinoma dojke. Udruženje nudi edukaciju kroz predavanja iz oblasti onkologije, medikalne onkologije,radilogije, radioterapije, nutricioniste, plastične hirurgije, dermatologije, psihoterapije, energetske psihoterapije kao i niz radionica koje će sem edukativnog karaktera imati i zabavni okvir. Kako smo rekli da je cilj Udruženja da se bavi prevencijom onda će u tom smislu naše aktivnosti biti i omogućavanje edukacije lekarima pre svega iz oblasti radiologije i patologije jer su oni temelj prevencije. Udruženje će se baviti i raznim humanitarnim akcijama pa ćemo pomagati onima kojima je nača pomoć potrebna. Zahvaljujući prijateljima Udruženja koji su prepoznali važnost ove teme, bićemo u mogućnosti da našu humanost širimo. Rak dojke je izlečiv onda kada se na vreme dijagnostikuje. Kada je pravo vreme?Uvek!

U Udruženju “Žena uz ženu” ćemo omogućiti besplatne preglede dojki na osnovu čega će se devojke i žene po potrebi slati na ultrazvuk radi dalje provere. Dizaćemo svest o važnosti da se na ovu temu priča kako bi izašla iz domena “tabua”. Prevazilaženje tabua se dešava upravo onda kada o toj temi pričamo. Strah od suočavanja sa potencijalnom dijagnozom se upravo razbija kada baratamo proverenom informacijama. Da ne bismo imale strah šta je fibroadenom, šta je biopsija, kada se ona savetuje, šta je mamografija i šta znači hemoterapija i da ona nužno ne mora biti nešto što će nas sputati da u psihi ostanemo zdravi iako naše telo trpi promene, moramo o tome glasno i jasno razgovarati sa stručnim licima. Onda kada prestanemo da nagađamo i da živimo po principu “čula sam”, bićemo staloženije u situacijama koje nam donosi svako novo iskustvo pa i ovo. Kako bismo devojkama i ženama omogućile da se razonode, tu nam je “muzički kutak”.

Kako bi svaka od nas znala koliki je naš urođeni potencijal i koliko ga malo koristimo da pomeramo sopstvene granice, tu su nam predavači iz oblasti psihoterapije, astrohilinga, energetske psihoterapije u okviru “kreativnih radionica”. Svako novo iskustvo nam donosi po neku novu ulogu. S tim u vezi, priznati glumci će više govoriti na ovu temu takođe u okviru istih radionica, gde ćemo shvatit koliko se svaka uloga koju “dobijemo” ,ne mora oslanjati na ono što zaista i živimo. Svakoj ženi treba da bude važno kako će izgledati i u toku same borbe sa karcinomom dojke pre svega jer se njena svrha postojanja kao žene ne sme promeniti, pa i nakon završetka lečenja. Tu su lekari iz oblasti plastične hirurgije koji će nam pričati o rekonstruktivnoj hirurgiji dojki. Želimo da pozovemo sve vas koji želite da utičete svojom inicijativom i znanjem na okolinu i time učinite statistiku oboljevanja od karcinoma dojke, znatno povoljnijom.

Foto: Rea Mucović

zenauzzenu

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...