U SUSRET NOVOM

Kako je pred nama Nova godina vreme je za početak novih priča. Dobro bi bilo da se oslobodimo i nekih loših navika. Trebaće nam dosta upornosti ali pre svega volja da postanemo bolji. Fokusirajmo se na pozitivne stvari koje nam dolaze ukoliko napustimo negativne obrazce ponašanja. Napravimo spisak dobrih stvari koje su nam takve navike donele a potom i onih koje će se desiti ako se promenimo. Sada jasno vidimo da nam život može biti ispunjeniji. Nije lako osloboditi se nečega što činimo gotovo instinktivno. Sva naša dela nekako postanu deo nas i kreiraju ono što smo. Upravo zbog toga nam teško pada da se odreknemo dela sebe pa makar to i bio onaj komadić koji nam ne čini dobro.

Ipak odustajanje od loših navika nije nemoguć zadatak.  Drugi su uspeli pa možemo i mi. Ali samo ako se pokrenemo jer pasivnošću ništa ne postižemo. Čvrsto odlučimo da nećemo jesti kasno uveče, da ćemo ustajati ranije, ostaviti cigarete…

Koja god da je vaša odluka doneli ste je zato što pre svega želite dobro sebi. Svesni ste da vam ono što ste do sada činili nije donelo željene rezultate. Potrebna vam je promena a sada je upravo vreme za to. Dozvolite sebi da i sami zablistate poput novogodišnje jelke u godini koja nam dolazi. Okitite se pozitivnim stavom i pobedničkom energijom. Ostavite stare navike u godini koja odlazi. Ukoliko ste grešili ( a svima se to dešava) izvucite pouke. Sledeći put kada se nađete u sličnoj situaciji vaši postupci biće drugačiji. Dajte sebi objektivnu ocenu za postignute rezultate.

Napravite spisak stvari koje želite da promenite i posvetite se tome tokom cele sledeće godine. Radujte se izazovima koji su pred vama i spremno zakoračite u svoje snove. Neka vas praznično raspoloženje prati tokom svih meseci koji su pred nama. Jer kada vam je svaki dan praznik i problemi se lakše rešavaju. Nasmešite se život pun mogućnosti je pred vama jer vaša srećna zvezda obasjava noćno nebo.

Autor: Ljubica Majstorović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...