Tri ideje za filmoljupce koje će vas ostaviti bez daha

Ako ste jedni od onih ljudi koji uživaju u filmovima koji sve vreme drže pažnju, podstiču na razmišljanje i imaju neočekivan kraj, onda su ovi filmovi pravi izbor za vas!

Predlažemo vam 3 odlična filma za koje smo sigurni da vas neće ostaviti ravnodušnim! Ne bi bilo loše da ih dodate na vaš spisak filmova i pogledate što pre!

1.The Invisible Guest (2017) – „Nevidljivi svedok“

U pitanju je španski krimi triler reditelja Oriola Paula, sa prvim prikazivanjem 6. Januara 2017. godine u Španiji. Film je pobrao pozitivne utiske  i ostavio zaradu od 30,5 miliona dolara u odnosu na početni budžet koji je iznosio 4 miliona dolara.

Radnja filma odvija se u dva toka – u sadašnjosti, u kojoj u toku jedne večeri bogati mladi biznismen, Adrijan Dorija, vodi razgovor sa advokatom Elvirom Gavido,  koja je stručnjak za pripremanje svedoka u komplikovanim slučajevima. Ubistvo njegove ljubavnice, Laure Vidal obavijeno velom misterije, za koje je optužen, preti da uništi čitav junakov život, porodični i poslovni. Drugi plan predstavlja rekonstrukcija prošlih događaja za koje saznajemo iz junakove priče. Dorija se pokazuje kao preljubnik koji se kaje i u trenutku kada donosi odluku da sredi svoj život, doživljava nezgodu koja će izazvati potpuno neočekivan sled događaja…

U glavnim ulogama nalaze se proslavljeni i naširoko poznat glumac Mario Kasas, a advokata igra Ana Vagner. Ovo je film koji će vas zaista ostaviti bez daha i za koji ne možete ni da naslutite završetak!

2.Stonehearst Asylum (2014) – „Azil u Stounherstu“

Ovo je američki gotički film i triler koji je režirao Bred Anderson i koji se prvobitno pojavio pod imenom Eliza Graves. Film je zasnovan na pripovetki „The System of Doctor Tarr and Professor Fether“ Edgara Alana Poa iz 1845. godine. Malajalamski film Athiran (2019) nadahnut je i u maloj meri zasnovan na ovom filmu.

Radnja je smeštena u 1899. godinu i prati mladog psihijatra Edwarda Newgatea koji dolazi u izolovanu mentalnu instituciju da stekne praksu i započne svoju karijeru. U ovoj ustanovi se trajno leče oni koji su davno odbačeni od svojih porodica, najčešće bogatih: dvojne ličnosti, poremećene ubice, oboleli od raznih vrsta ludila, ali i „oboleli” od hronične premorenosti, epilepsije, melanholije, homoseksualnosti, te oni koji „boluju” od misterioznih grčeva i ograzama. Psihijatra dočekuje upravnik ludnice, doktor Silas Lamb, i upoznaje ga sa pacijentima. On biva zatečen načinom lečenja koji je suviše ljudski i blag a uključuje sasvim prisan i topao odnos sa pacijentima, a pažnju mu privlači lepa pacijentkinja Eliza Graves. Međutim, mladi doktor ubrzo saznaje jednu tajnu koja se krije unutar podruma bolnice koja menja celokupno raspoloženje filma. To je samo prvi u nizu preokreta koji će se nizati kroz ceo film, a ostatak radnje i završetak ćete saznati sami.

U glavnim ulogama igraju James Anthony Sturgess,  koji tumači mladog psihijatra, Ben Kingsley, koji tumači doktora Silasa Lamba i Kate Beckinsale u ulozi lepe lejdi Elize.

3.Get Out (2017) – „Beži!“

Ovo je američki horor film reditelja i scenariste Džordana Pila iz 2017. godine. „Beži!“ je premijerno prikazan 23. januara 2017. na Sandens filmskom festivalu, a u bioskope pušten 24. februara 2017. od strane Juniversal pikčersa.

Radnja filma: Glavni lik, Kris Vašington odlazi sa svojom devojkom Rouz Armitidž u posetu njenim roditeljima, nakon četiri meseca njihove veze. Kris je od početka nesiguran zbog upoznavanja roditelja jer ga brine njihov stav o Afro-Amerikancima. Rouz ga razuverava, govoreći mu da  njeni roditelji nisu rasisti. Kris čak vidi da su baštovan i kućna pomoćnica Armitidžovih afro-američkog porekla, kada je ušao na njihovo imanje. Na prvi pogled, Rouzina porodica izgleda idilično, sve dok Kris ne počne da sumnja u čudno ponašanje baštovana i kućne pomoćnice. On otkriva šokantnu tajnu koja filmu daje novu, mračnu notu.

U glavnim ulogama jesu Danijel Kaluja i Alison Vilijams.

Autor: Milica Vulić

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...