TOP 3 SAVETA ZA NEGU KOŽE TOKOM ZIME

Sa dolaskom zimskog vremena dolaze i brojne promene koje naša koža (ne)trpi. Iritacija, isušivanje i perutanje samo su neke od pojava koje uočavamo kada se malo bolje zagledamo u svoju kožu. Iako nam u tom trenutku bujaju mnoga negativna osećanja, u glavi nam se javlja samo jedno pitanje: KAKO DA DO OVOGA NE DOĐE?

Magazin SHINE vam donosi tri najbolja saveta koji će pomoći u negovanju kože tokom zimskih meseci:

HIDRATACIJA, HIDRATACIJA, I SAMO HIDRATACIJA!

Vaša koža tokom zime gubi na vlažnosti, zato joj je hidratacija neophodna. Da biste svojoj koži nadoknadili vlažnost koristite kreme koje pored hidratantnih supstanci sadrže i ulja. Masnoća u kremama predstavlja dobru barijeru koja ne dozvoljava odavanje vode. Neki od najkorisnijih sastojaka koje zimske kreme treba da sadrže su masne kiseline, urea, glicerol, razni vitamini itd. Odgovarajuću kremu za vaš tip kože obavezno nanosite posle umivanja i tuširanja, ali i pre izlaska iz kuće.

RECITE “NE” (PRE)TOPLIM KUPKAMA!

Vrela voda prilično isušuje kožu uklanjajući prirodne masnoće koje se luče. Zato je najbolje da se tuširate mlakom vodom i pri tome ne koristite jake antibaterijske sapune. Neposredno nakon tuširanja kožu nahranite nekim dobrim mlekom za telo. Već posle nekoliko nedelja primetićete zahvalnost koju vam pruža vaša koža.

JEDNOM NEDELJNO ODRADITE PILING KOŽE!

Piling kože uklanja mrtve ćelije i omogućava bolji prodor hidratantnih sastojaka. Treba ga sprovoditi jednom nedeljno. Ukoliko vam je koža izrazito dehidrirana, izbegavajte oštre pilinge i proizvode koji sadrže alkohol u sebi. Ukoliko pak želite nešto profesionalniji piling, možete otići u dermatološku ordinaciju gde će vam se uz pomoć hemijskog pilinga zadebljala koža zameniti novim i mladim slojem, koji je znatno bogatiji kolagenom i elastinom.

Autor: Iva Jevtić

Izvor: Dermatim.net

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...