Tajne Koko Šanel za elegantnu ženu

Gabrijela Bonur poznatija kao ,, Koko Šanel“ bila je jedna od najpoznatijih modnih kreatorki čije modernističke misli, traganje za jednostavnom elegancijom i kidanje svih barijera vezanih za ženu 20 veka ostavile su ogroman uticaj na modu tog vremena kao i budućnost mode.

Osnovala je modni brend „Šanel“ koji je ostao jedan od najcenjenijih modnih brendova svih vremena.

Kreacija ,,Male crne haljine“ i pružanje ženama da se osećaju elegantno u svakoj prilici bez prisustva korseta i drugih modnih detalja koji su ograničavali pokretljivost svake žene doveli su do razvoja jednog novog pravca modne scene. Ona je uvek isticala da je to jedan modni detalj koji je neophodan garderobi svake žene.

Njene prve kreacije su bile izrađene od jednostavnih, skromnih ali i izuzetno udobnih materijala. Radeći jedan period kao krojačica naučila je sve ono što će joj biti potrebno za preokret u industriji mode. Prodavala je šešire, bluze i džempere i pokrenula svoj put dizajnera 20-tog veka.

Njen glavni cilj i poruka njenih modnih kreacija bila je pružiti ženama garderobu koja će im omogućiti osmeh, uživanje u hrani i odlazak na proslave bez prisustva ograničenja i osećaja neudobnosti u sopstvenoj koži.

Koko Šanel, citat koji se pamti:

„Moda nije pitanje odeće. Moda je u zraku, rođena iznad vetra. Morate imati intuiciju za nju. Ona je na nebu i na cesti“.

Dakle, koje su onda bile njene tajne elegancije?

Za Koko su bile elegantne sve one žene koje vode računa o sebi. Nije govorila uvek o garderobi, štaviše vaš stav je taj koji će odrediti kako se vi osećate. Briga o sebi i negovanje svog jedinstvenog stila su bile ključ uspeha za nju i poruka ženama širom sveta.

Tajne elegancije su baš one koji vi diktirate, ona je započela svoj put od muške odeće, kratke kose i čudnog stila za to vreme i stigla da postane jedan opštepoznati brend na celoj planeti.

Neguj svoju individualnost.

Autor: Rebeka Brošćanc

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...