Svi su glasali za Milenu! Poznata umetnica pobedila i osvojila nagrade!

U organizaciji produkcijske kuće i Radio-televizije „Melos“ iz Kraljeva uz svestranu pomoć turističkih i kulturnih organizacija Zlatibora, nedavno je na Kraljevom Trgu ove planine i parka Srbije, održan renomiran festival nove narodne pesme „Melos – Zlatibor 2021“ na kojem je stručni žiri glasao za najbolje vokalne umetnike!

Ovaj festival je još jedna u nizu od manifestacija koje se održavaju na Kraljevom trgu u okviru Kulturnog leta, a misija festivala je da se mladi pevači predstave publici i promovišu nove narodne pesme.

Milena

U takmičarskom delu festivala, poseban utisak na prisutnu publiku i stručni žiri ostavila je Milena Lazarević Popović, istaknuta vokalna solistkinja čiji su počeci zabeleženi na Radio-televiziji Srbije, koja je premijerno izvela kompoziciju „Svedok“ Mikice Lazarevića Jablovca (muzika i aranžman) po stihovima Milanke Stevanović.  Njen raskošan i prijemčiv glas koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, ovoj pesmi je doneo apsolutnu pobedu na festivalu i gromoglasne aplauze meštana i brojnih turista!

Stručni žiri koji su sačinjavali: Erna Perić renomirana muzička urednica RTV Sarajevo i Televizije Beograd, Mija Milutinović direktor diskografske kuće „Diskos“ u Aleksandrovcu, Ivan Novaković instrumentalista na harmonici i kompozitor i Lidija Ružić muzička urednica TV Melos Kraljevo, jednoglasno je odlučio da pesma „Svedok“ u Mileninoj senzibilnoj interpretaciji osvoji prvu nagradu stručnog žirija za najbolju kompoziciju festivala! Potom, za Milenu Lazarević Popović usledila je još jedna počasna nagrada stručnog žirija za najboljeg interpretatora, koja je, verujemo jedna od značajnijih sa ovog važnog događaja ali u profesionalnoj karijeri.

Da sve bude u znaku srpske narodne muzike i njenih hitova, u revijalnom delu ove manifestacije, potrudili su se vokalni umetnici Zorica Minić i Radiša Urošević.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...