SVEŽ IZGLED LICA UZ POMOĆ MAKE UP TRIKOVA SVEŽ IZGLED LICA UZ POMOĆ MAKE UP TRIKOVA
Svaka žena želi da izgleda lepo i sveže, ali to joj ne polazi uvek za rukom jer su tu podočnjaci, bore, umor, stres… donosimo... SVEŽ IZGLED LICA UZ POMOĆ MAKE UP TRIKOVA

Svaka žena želi da izgleda lepo i sveže, ali to joj ne polazi uvek za rukom jer su tu podočnjaci, bore, umor, stres… donosimo vam nekoliko trikova uz pomoću kojih možete postići svež i blistav izgled lica. Ostanite sa nama.

NEGA KAO KLJUČ SVEGA

Nega kože i jeste ključ i osnov svežeg izgleda. Uz pravilu negu takav izgled ne morate imitirati već ga ponosno nositi. Dakle ravilna jutarnja i noćna nega kože lica preduslov su za lepotu.

PRAJMER (PODLOGA ZA PUDER)

Prajmer će pokriti sve nesavršenosti na vašem licu i pripremiti kožu za nanošenje pudera. Puder će lepše izgledati. Zato ne preskačite prajmer u šminkanju.

KOREKTOR KAO SPAS

Sve nesavršenosti na vašem licu sakriće dobar korektor- od bubuljica, preko podočnjaka do crvenila i flekica. Budite pažljivi pri odabiru, najbolje je koristiti kremaste korektore i nanositi ih u što tanjem sloju.

NEZAOBILAZI PUDER

Puder pažljivo morate da izaberete, a ono što je još važnije jeste količina koju nanosite. Izbegavajte tešku šminku i teške pudere i nanosite ih u tankom sloju jer u suprotom istaćićete bore, podočnjake i sve ono što želite da sakrijete.

Tečni puder nanosite kružnim pokretima od centra lica ka spolja.

GLAMUROZNE SENKE

Unutrašnjost oka koja ima sitne bore najboje će se prikriti belom olovkom za oči koju ćete naneti u središnji deo oka i u sam ugao oka.

Ako ste umorne, poželjno je koristiti svetle senke dok senke neutralnih boja, zatim koral, bež, roza, nežno biserna, boja kajsije, podmlađuju.

Senke koje su mat dodaju vam godine dok sedefaste senke ističu vaše bore.

GDE SE NANOSI HAJLAJTER?

Hajlajter će posvetleti vaše lice i daće mu potrebnu svežinu. Nanesite ga odmah ispod donje ivica obrva, na jagodične kosti, unutrašnji ugao oka, na gornjun usnu i po dužini nosa.

Obrve fiksirajte gelom kako bi bile uredne i lepe.

SAVRŠENE JAGODICE

Boje rumenila koje su najbolje i koje će najbolje osvežiti vaš celokupan izgled su: roze, naradžasto – bež i kajsija. Rumenilo nanesite na jagodice kružnim pokretima.

USNE KAO ZAVRŠNICA

Pre nanošenja karmina na usne nanesite balzam i neka upije. Birajte svetlije nijanse karmia, a one tamnije izbegavajte, naročito ako imate bore oko usana. Koralna, svetlo roze, kajsija, bež – roze su boje koje vas podmlađuju. Ove boje učiniće da izgledate svežije i mlađe. Preporučujemo da koristite karmine koji imaju svojstvo hidratacije.

 

Autor: Lidija Gajić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *