SVETSKI DAN ŠALE SVETSKI DAN ŠALE
Prvi april se proslavlja kao svetski dan šale, dan kada se svi šalimo i smejemo, što na svoj, što na tuđ račun. Volela bih... SVETSKI DAN ŠALE

Prvi april se proslavlja kao svetski dan šale, dan kada se svi šalimo i smejemo, što na svoj, što na tuđ račun. Volela bih da je ovako svaki dan. Kao da smo zaboravili da se smejemo i zdravo šalimo. Kao da nas je pojela svakodnevica i rutina. Zamislite da je svaki dan dan šale i smeha. Kako bi nam bilo lepo da se uz doručak, ručak,večeru, kafu… šalimo i smejemo. Da se tokom drugarskih okupljanja smejemo i budemo veseli.

Da se istinski radujemo svemu što nas okružuje, da se osmehujemo svakom novom jutru, jer smo živi, zdravi, jer imamo ono što nam je potrebno. Da se svakom problemu nasmejemo i tako mu pokažemo da smo jači. Da se na svaki ružan komentar nasmejemo i ponosno okrenemo glavu, ili našalimo na svoj račun i opet se nasmejemo.

Svetski dan šale i smeha vraća nas u život. Osećaj kada se sa nekim smejemo zbog neke pošalice je toliko jak, da može da vam da snage da pomerite planine. Smeh je zdrav. Ljudi koji se smeju duže žive. Nauka je to dokazala, a na vama je da primenite ovaj besplatan i prelep”lek”.

Autor: Lidija Gajić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *