SVETLOST NA PUTU

Vidiš li taj zrak svetlosti? To je reflektor usmeren ka tebi. Život je tvoja bina a snovi su publika. Ceo svet čeka na tebe pokloni se i počni.

Postani vođa i uzor drugima. U predstavi stvarnosti ti si reditelj i glavni glumac. Ponovo otkrij svoju strast. Sruši branu koju si sam sagradio i pusti da reka ideja slobodno teče.

Prestani da preživljavaš iz dana u dan i počni da živiš. Stvori svoj mali raj sada i ovde.

Nije to tako jednostavno treba platiti račune pomislićeš. Zar zaista želiš da ti ceo život prođe u tome?  Ako te to iskreno čini sretnim bravo za tebe ostvario si san, ali onda ne bi ovo čitao.

Put jednog lidera nije lak. Njegove sposobnosti se stalno testiraju. Kada te okolina prihvati kao vođu postaješ učitelj. Držiš baklju i osvetljavaš tuđe snove. Sada si ti uzor i inspiracija.

Kako da postanem lider?

– Pronađi svoju snagu!

Šta to obavljaš sa lakoćom? U čemu se ističeš? Kada odgovoriš na ova pitanja otkrićeš svoje talente. Ovo te čini potencijalnim liderom u toj oblasti.

Radi na sebi!

Neka tvoja glava bude riznica znanja. Da bi ostao na vrhu moraš stajati ispred drugih. Čitaj, istražuj, obrazuj se.

Stekni iskustvo!

Retki su oni kojima je tron zagarantovan rođenjem. Kreni od nule i sagradi svoj presto. Jedino tako ti ga niko neće oduzeti.

Promeni životne navike!

Kada ustaješ ranije imaš vremena da obaviš više zadataka. Potrudi se da ti dan bude ispunjen. Ipak ne zaboravi da održiš balans. Odvoji vremena za mir i odmor.

Nauči da upravljaš vremenom!

Lideru su najpotrebnije organizacione veštine. Napravi listu prioriteta i njima posveti najviše vremena. Za stvari koje te ne čine srećnim u tvom rasporedu  nema mesta. Nikada nemoj da razbacuješ vreme jer je ono najdragoceniji poklon koji imaš.

Na kraju u sve što radiš uloži celog sebe. Ne zbog plate ili priznanja već zbog sebe. Jedino tada ćeš biti potpuno ispunjen i zadovoljan.

Autor: Ljubica Majstorović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...