Sve što niste znali o radu od kuće, a zanima vas

Svako želi da radi iz udobnosti svog doma, da sam određuje svoje radno vreme, da bira klijente, a da pri tom i dobro zarađuje. Ovo je sve i te kako moguće, ali kao što znate sve prednosti rada od kuće, potrebno je da znate i njegove „mane“.

Ometači su svuda oko vas

Za razliku od posla u kancelariji, vaš radni prostor sadrži mnogo ometača. To su oni momenti kada vi možete da uzmete pauzu kada god poželite, a ona može da se oduži. Tu je i internet koji vam je stalno dostupan, zatim razgovori telefonom, ispijanje kafe, gledanje „samo još jedne epozode“ omiljenje serije. Ovde spadaju i članovi vaše porodice koji misle da ste im na raspolaganju 24/7.

Šta je potrebno da vas pokrene

Kako vas rad od kuće ne bi uvukao u neku melanholiju i ustaljenje navike, dobro je da svako jutro, pre poslovnih obaveza, odradite trening. Nije bitno da li je to u kućnoj varijanti, u teretani, da li je trčanje ili obično brzo hodanje… To će vam dati dodatnu energiju i elan.

Rad od kuće i porodica

Kao što smo već napomenuli, vaši ukućani će biti prisutni non stop. Verovatno će tražiti od vas da činite neke stvari za koje u tom trenutku nemate vremena. Jasno im stavite do znanja da iako ste kući vi zapravo radite i odredite vreme u kom ne želite da vas niko uznemirava, osim ako je nešto baš važno.

Udobnost pre svega

Kada radite od kuće možete ceo dan provesti u udobnoj trenerci i nemarno vezanom repu. Možete čak raditi i iz spavaće sobe. Udobnost pre svega.

Dobronamerni saveti?

Ljudima koji su dugo u poslu kojim se vi trenutno bavite i za koje možete reći da su profesionalci, vas će smatrati amaterima i daće sebi za pravo da vas savetuju čak i onda kada vama savet nije potreban. Pokušaće da vam kažu kako da uradite neke stvari, iako to vi možda već znate. Ovi saveti su uglavnom dobronamerni i nemojte im to uzimati za zlo.

Sada kada smo vam predočili kako prednosti, tako i mane rada od kuće, na vama je da odlučite da li možete sa svim tim da se nosite.

Redakcija

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...