Sve se vraća, sve se plaća

Ova stara izreka se vrlo često pokazala kao istina, mada nam ponekad teško pada u nju povjerovati. Takvo razmišljanje nas može sprečiti da uradimo stvari zbog kojih bi se kasnije u životu možda jako kajali. Koliko smo puta čuli da se dobro dobrim vraća, pa se zapitali koliko dugo još treba da čekamo da nam se počne vraćati. Onda se razočaramo i prestanemo se nadati dobrom.

Sve što dajemo drugima, dajemo i samom sebi. Ako nam fali ljubav, treba da počnemo da bezuvjetno volimo sebe, pa onda da dajemo što više ljubavi drugima. Davanjem osmijeha, vjerovatno ćemo dobiti osmijeh nazad. Ako smo namrgođeni, nezahvalni i nesretni, bićemo okruženi takvim ljudima. Ako želimo mir i sreću, podijelite je sa drugima. Sve ono što želimo imati više, treba prvo dati, kako bi dobili još više.

Znam da ovo zvuči kao fraza i može izazvati negativne reakcije, jer ljudi vrlo često misle da nemaju šta da daju.

Nije poenta samo u materijalnim stvarima koje trebamo darivati, već u onim pravim vrijednostima koje trebamo njegovati i davati od srca. Uvijek i svugdje možemo darovati ljepu riječ, zagrljaj, ljubav, pažnju, osmijeh. Svoje vrijeme pokloniti ljudima do kojih nam je stalo je puno više nego što mislimo. Kad pomažemo drugima, ujedno pomažemo i samom sebi jer osijetimo ponos što smo učinili dobro dijelo.

„Kako si posejao,tako ćeš i žnjati“ je još jedna stara poslovica koja takođe govori o tome da smo sami odgovorni za svoj život i ako želimo da nam bude dobro potrebno je da sami budemo dobri. Ako volimo sebe i drugi će nas voljeti, ako vjerujemo u sebe vjerovaće i drugi u nas i što je najvažnije kad počnemo da cijenimo sebe onoliko koliko vrijedimo, svi će nas cijeniti.

Sve što nam se dešava u životu  ima uzrok i posljedicu. Pa tako i svaka misao je uzrok koji izaziva neku posljedicu. Zato se trudite da mislite pozitivno, čak i onda kad ne vidite razlog za to. Ono što želite da nestane iz vašeg života potrajaće. Što više mislite kako da riješite neki problem on raste.  Fokusirajte svoje misli na lijepe stvari koje posjedujete. Prepoznajte koje su to stvari i budite zahvalni.

Nemojte očekivati ništa za uzvrat kad nešto poklonite. Budite strpljivi i vratiće vam se na bilo koji način. Osijetite zahvalnost i sreću kad ste u mogućnosti da pomognete drugima. Preuzmite odgovornost za svoj život. „Mi smo odraz onog što je oko nas, ono što je oko nas je odraz nas samih.“ To je rečenica u koju sam počela vijerovati. Zato se trudim da mijenjam sebe iznutra s vjerom u to da ću na taj način promijeniti život. Bolje se osijećam kad ne sumnjam u to da se ipak dobro dobrim vraća. Život bi nam bio puno ljepši kad bi svi bili takvog mišljena. Vjerujte u dobro u ljudima.

Autor: Suada Duraković

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...