Superman ili super čovek

U današnjem tekstu pričaćemo o čoveku koji je dao sve od sebe da svojim postojanjem menja svet. Njegova priča će vas pokrenuti da u kakvom god ste stanju ili  problemu da ostanete voljni da ulažete svoje napore da bi menjali svet. Zato ostanite do kraja teksta.

Taj čovek je Kristofer Riv koji je glumio ulogu Supermena u istoimenom filmu. Ova velika glumačka zvezda rođena je 25 septembra 1952.godine u New Yorku u Sad. Kada je imao četiri godine njegovi  roditelji su se razveli, a Kristofer se sa svojim bratom preselio Princeton gde se njegova majka preudala.

Od detinjstva, Kristofer je bio sklon ka kreativnosti, sa devet godina on je bio angažovan u pozorištu „Mc Carter“ u Princeton. Godine 1974 on je debatovao na TV Kristofer Riv. Prvi film u kome je igrao bio je „Ljubav života“ njegov talenat u ovom filmu nije prošao ne zapaženo. Posle toga Riv je dobio poziv da učestvuje na Brodveju u  proizvodnji filma „Pitanje privlačnosti“ igrao je takođe i u predstavi „Moj život“.

Kristofer je imao sve vrline koje su mu bile potrebne da bi bio dobar glumac, bio je talentovan, vredan, bio je veran svojoj jakoj želi da bude glumac. Ali kada je došao na audiciju za jednu od uloga odbijen je. Jer su tada filmskom tržištu više odgovarali mršavi intelektualci Kristofer nije odustao zbog toga. To se promenilo 1978.godine kada je Riv dobio naslovnu ulogu u filmu „Supermen“ Ta uloga je ovom vrhunskom glumcu  puno značila donela mu je ljubav i obožavanje publike širom sveta, pozitivne kritike kritičara, ogromnu količinu novca. Nakon filma Riv je postao bogat i slavan a njegova težnja ka uspehu postala je stvarna.

Ovaj  glumac je takođe bio i veliki ljubitelj sportova. Kao dete je voleo da svoje vreme provodi igrajući fudbal, zatim je počeo da se interesuje za hokej, i tenis. Kada je sazreo počeo je da se interesuje za letenje avionom, a kasnije je zavoleo jahanje konja i konjičke trke.  1995.godine Kristofer se dosta dugo pripremao za konjičke trke koje su se održavale u Culpeperu na toj trci Kristofer je doživeo nesreću, konj na kome je bio popularni glumac nije želeo da preskoči prepreku  odbacio je Kristofera sa sebe, on je pao na zemlju i dobio ozbiljnu povredu kičme. Zbog koje je postao osoba sa invaliditetom. Nakon tog nemilog događaja Kristoferov život je dobio drugačiji izgled, drugačiji pravac, i drugačiju težinu. Njegov život je nakon toga imao velike uspone i padove, velika razočarenja i velike ponovne radosti. Zato što on nije želeo da ga to stanje u kome je zaustavi, i bez borbe ponizi želeo je da bude bar upola dobar kao pre. Zato je  napravio svoj režiserski debi 1997.godine filmom u „U sumrak“ A 1998.godine Kristofer je igrao glavnu ulogu u filmu „Prozor“ taj film je i producirao. Tada je nominovan za nagradu „Zlatni globus“ s vremena na vreme Kristofer Riv pojavljivao se na televiziji aktivno uključen u društvene aktivnosti. Najviše pažnje je privukao kada je javnosti predstavio istraživanja koja mogu pomoći ljudima sa povredama kičmene moždine. Ta istraživanja on finansira.

Ovaj divan umetnik, divan i hrabar čovek bio je uzor velikom broju generacija dece, jer su uz njega mogla da slobodno maštaju i veruju u sve ono o čemu nisu mogla da sanjare ni sa jednom drugom odraslom osobom. A svim odraslim ljudima on je svojim ličnim primerom u amanet ostavio kako se živi život bez straha i sa puno snage. Svima nam je pokazao i dokazao da se supermen može biti i u stvarnom životu.

Izvor: UNANSEA

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...