Strategija na društvenim mrežama

Strategija na društvenim mrežama

Možda će vam sve ovo zvučati komplikovano, ali, verujte, uopšte nije ništa teško. Potrebno je da pustite maštu, možda se malo i poigrate sa sadržajem na društvenim mrežama.

Pretpostavljamo da ste preduzetnica i da se pored svih obaveza koje imate na dnevnom i nedeljnom planu nalazi – kreiranje sadržaja za društvene mreže.

Dakle, potrebno je da napravite marketing plan za društvene mreže. Mnogi od nas imaju poteškoća i da uopšte razumeju šta je to tačno, ali polako, rešićemo sve dileme. Ukoliko izdvojite vreme da napravite sveobuhvatnu strategiju za društvene mreže, povećaćete prodaju proizvoda ili usluga, brend koji promoviše podići će se za stepenicu iznad. Svako ovo može naučiti i sprovesti ideje u dela. Što budete bili precizniji pri kreiranju marketing plana, to ćete biti efikasniji u njegovom sprovođenju.

Kako da napravite marketinški plan na društvenim mrežama?

KORAK 1: Koji su tvoji ciljevi?

Prvi korak u bilo kojoj strategiji na društvenim mrežama jeste uspostavljanje i definisanje ciljeva koje želite da postignete. Bez ciljeva nemate ni sredstva za merenje uspeha ili dokaz o povratu uloženog u društvene mreže. Ovi ciljevi treba da budu usklađeni s vašom širom marketinškom strategijom Bilo bi dobro da prilikom postavljanja ciljeva pratite tzv. SMART okosnicu.To znači da svaki cilj treba da bude specifičan, merljiv, dostižan, relevantan i vremenski ograničen.

KORAK 2: Kreiraj kalendar objava

Dobar sadržaj je od suštinskog značaja za uspeh na društvenim mrežama, a kalendar objava će sadržati datume i vreme kada nameravate da objavite neku objavu ili kampanju za društvene mreže. Najbolje je da se kalendar kreira unapred zato što je bolje da budete spremni. Nikad se ne zna šta sve može da se pomeni od planova u vašem životu pa je bolje da se obezbedite unapred kako bi bili konstantni svakog dana, ljudi to zaista vole.

Aplikacije koje vam mogu pomoći:

  1. Google Sheets– Ako znate da koristite Excel ovo je odličan alat za Vas!
  2. Trello – Ako želite jednostavan alat, ovo je baš takav. Lako u njega možete dodavati linkove, zabeleške, fajlove. Sve preporuke, mnoge firme ga koriste.

KORAK 3: Pratite trendove

Trendovi na društvenim mrežama se menjaju iz dana u dan. Da biste ovladali marketingom na društvenim mrežama morate biti uključeni u sva dešavanja.

Važno je razumevanje trendova! Ovo zaista sada zvuči kao bezvezan korak u odnosu na ova prva dva, ali verujte, kada razumete šta je trend lako ćete napraviti i osmisliti sadržaj koji će biti primamljiv i sve to lepo organizovati (ono što je pomenuto u drugom  koraku). Sve ovo je povezano tako da, ozbiljno razmislite o ovoj temi i pišite nam kako vi dobijate ideje za sadržaj na društvenim mrežama, šta vam je inspiracija?

Strategija na društvenim mrežama

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule....

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera. “Getting...

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja. Inspiraciju...

Piće koje daje snagu i leči – orahovača

Piće koje daje snagu i leči - orahovača. Liker...