Strah od Svetlosti

Negde u toku leta 2019. godine jedna divna mlada dama je počela da dolazi kod mene na Reiki  tretmane. Doduše, retko, tj. povremeno kad oseti potrebu. Razlog dolaska je bila panika. U to vreme je pila i lekove protiv iste, ali sada već duže vreme ne pije. Tokom prvog Reiki tretmana u direktnom kontaktu imala je i trzaje u telu i to vrlo intezivne, a onda su prošli ili bi se tek neznatno pojavili i to na kratko. Užasan strah od svetlosti ju je obuzimao. Sva bi se uznemirila i preznojila.
Rekla bih joj da je svetlost dobra, prijatelj, da smo i mi svetlost prema velikom naučniku Tesli. No, strah od smrti, od rastapanja je kod nje veliki, a koren uzroka je ovog puta malo dublji.
Još na početku rada je dobila preporuku u vidu posne ishrane i jednu molitvu da čita da se malo rasčiste energije oko nje. Danas mi je rekla: „Samo tebe slušam. Sve što mi ti kažeš ja to radim.“ – Dobro je da je tako, jer bi bilo apsolutno besmisleno da tražiš pomoć a da ne radiš ono što ti se kaže, a što je za tvoje najviše dobro.
Vidno uznemirena bi dolazila svaki put, a odlazila smirena i to bi potrajalo neko vreme. S obzirom da nije u startu prihvatila predlog da se veže par tretmana, ti osećaji joj se povremeno vrate, jer taman što zagrebemo i jedan sloj sredimo na površinu izbije sledeći sloj.
Tokom tretmana u direktnom kontaktu postoji i vođeni razgovor između mene i klijenta. Zapravo, osobu vodim kroz određene situacije koje isplivaju na površinu. Ono što danas ova mlada dama nije uradila je to da mi nije ispričala određeno iskustvo ne želeći da me remeti dok radim iako sam je upitala da li na određenu temu ima šta da mi kaže, zapravo o određenoj osobi. Ispričala mi je nakon tretmana, a poenta je da kad terapeut pita da se tada i kaže to za šta je pitao kako bi mogao maksimalno pomoći. Ovaj put smo se dogovorile da u narednom kraćem periodu uradimo par vezanih tretmana namesto s pauzama od po mesec dana, a u međuvremenu je dobila neka preporuke da primenjuje svakodnevno. Reiki radi svoje, ali i mi moramo da uložimo svesni trud da taj proces potpomognemo.
Radujem se nastavku rada sa njom i uz Božju milost i njenom potpunom boljitku.
S ljubavlju,
S.
Autor: Sanja Dejanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...