Šta vam može poručiti osoba sa invaliditetom

Šta vam može poručiti osoba sa invaliditetom

Biti osoba sa invaliditetom može biti teret ili dar to zavisi od osobe koja svedoči toj realnosti. Ali taj primer svakako može pružiti višestruko i raznoliko iskustvo koje svakome može koristiti  u daljem razvoju i sazrevanju.

Osobe sa invaliditetom žive na izgled komplikovaniji život za druge ljude. A opet uprkos tome uspevaju biti kvalitetne i slobodne osobe. Jer oni se moraju izmestiti iz svoje zone konfora da bi postigli željene rezultate. Zato će vam baš oni dati najautentičnije životne lekcije.

Da budete svoji

To podrazumeva da pratite svoje unutrašnje osećaje instinkte, želje, snove potrebe, ako to ne ugrožava ničije funkcionisanje svakodnevnicu i život. To će vam obezbediti slobodu  i autoritativnost u komunikaciji sa drugima iz svoje okoline.

Da budete jaki

Život će vam priređivati situacije u kojima ćete se često osećati kao da ste deo neke igre koju niste u stanju da  do kraja shvatite, to doživi svaki čovek bar jednom u svom životu. A osobe sa invaliditetom tome svedoče češće u svojoj svakodnevnici. Tada je ključno da ste u miru sami sa sobom koliko god je to moguće jer vaša jačina dolazi upravo iz vaše smirenosti.

Da sebi budete podrška, oslonac, snaga

Ovde nije potrebno preciznije objašnjenje moći ćete da naslutite na šta se konkretno misli trebate da budete sebi potpora pre svega ostalog.

Da poštujete i volite sebe

Osobe sa invaliditetom uprkos svemu kroz šta prolaze ipak jako iskreno znaju da prihvate poštuju i vole sebe. Jer znaju da se vrednosti ne oslikavaju u fizičkim karakteristikama.

Da ne date na sebe i da ističete sebe u zdravim situacijama

Osobe sa invaliditetom vrlo često prolaze kroz razne situacije u kojima imaju priliku da posumnjaju u sebe, da postanu samokritični ali to retko bude slučaj zato što poznaju svoje kapacitete i potencijale i ističu ih kada je pogodan trenutak za to. To takođe znači da se zauzimate za sebe i svoju bolju budućnost da radite na tome.

Da se trudite biti samopouzdani

Samopouzdanje gradi iskustvo koje se stekne tokom života, i ulaganje svesne upornosti da to iskustvo pretočimo u životne lekcije koje ćemo znati da primenimo u konkretnoj situaciji.

Šta vam može poručiti osoba sa invaliditetom

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...

1.Jedan po jedan – knjiga za prave ljubitelje trilera

1.Jedan po jedan - knjiga za prave ljubitelje trilera....

Čarapansko srce veliko kao kuća

Čarapansko srce veliko kao kuća. U jednom lepom, Lazarevom...