ŠTA SVE UKLJUČUJE JEDAN REIKI TRETMAN ŠTA SVE UKLJUČUJE JEDAN REIKI TRETMAN
Jedan Reiki tretman često nije jednokratni proces. Uključuje najpre pripremni razgovor. Potom je tu energetski proces koji se izvodi u trajanju od otprilke 45... ŠTA SVE UKLJUČUJE JEDAN REIKI TRETMAN

Jedan Reiki tretman često nije jednokratni proces. Uključuje najpre pripremni razgovor. Potom je tu energetski proces koji se izvodi u trajanju od otprilke 45 minuta. Potom sledi, razgovor – konsultacija o tome kako je protekao sam energetski proces kod klijenta ali i kod terapeuta (kad se radi na daljinu, a kada je u direktnom kontaktu taj razgovor se dešava simultano). Taj razgovor kod tretmana na daljinu, tj. nakon primljenog tretmana na daljinu nekad može potrajati i do sat vremena. U toku tog razgovora klijent dobija instrukcije tj. preporuke o tome šta može da primeni u skladu sa datom situacijom. Nisu svi iste startne pozicije pa ni preporuke nisu iste. Takodje izmedju tretmana može doći do dodatne konsultacije – razgovora u cilju da se sasluša kako se oseća klijent sutradan ili koji dan kasnije, da li postoji neka promena, benefit i tako dalje. Ako je klijent upućen na medicinsko osoblje u cilju sprovodjenja odredjenih kontrola, uslediće naravno razgovor i o tim rezultatima i dogovor za dalji rad ako klijent želi dalji rad.

Ono što bi bilo poželjno imati na umu kad se kreće sa Reikijem jeste da je važno isključiti očekivanja kako o samom procesu tako i o samim rezultatima. Svako je knjiga za sebe i sve što se dešava dešava se baš u tom datom trenutku onako kako treba, bar je moja praksa tako pokazala, a i praksa drugih Reiki učitelja u mojoj liniji pa i nekih van nje. Važno je razumeti da Reiki čisti iz podsvesti, što znači da je vrlo moguće a nekad i jeste tako, da se podigne mulj koji treba počistiti da bi voda postala bistra. Ne mora nužno značiti da će vam nakon tretmana biti bolje, nekad može biti i uslovno govoreći gore, pa kad krene taj proces čišćenja da se oseti nešto kasnije poboljšanje. Nekad boljitak može biti trenutan, zavisi o čemu se radi i s kim se radi. Ono što sam negde ranije pisala jeste da je važno imati svest i o tome da uložite i sopstveni napor uz Reiki tretmane da se dodje do napretka. Reiki terapeut nije tu da  za vas odradi sve niti je to moguće. Ko to razume, taj je spreman da zaore po sebi i da živi u skladu sa sopstvenom prirodom prema Božijoj volji.

I još jedna stvar koju bi bilo poželjno imati na umu da ne očekujete obećanja. Neki ih daju neki ne. Ja konkretno nikome ništa ne obećavam, ne zbog nesigurnosti u Reiki i svoj rad već zato što ja nisam Bog. Bog odlučuje da li će biti napretka, izlečenja ako je bolest po sredi a ne ja. Takodje, zavisi to sve i od spremnosti pojedinca da primeni preporuke, da promeni ono što treba kod sebe da bi se zadatak dobijeni rešio. Jer sve s čim se suočavamo bilo da to neko definiše kao dobro ili kao loše, tu je sa razlogom. I Reiki jeste velika blagodet i može mnogo pomoći svakom pojedincu a da li će uvek se prepušta božijoj promisli.

S ljubavlju,

Sanja.

Autor: Sanja Dejanović

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *