Šta sve možete da radite tokom praznika sa svojom porodicom?

Praznici. Ima li nešto lepše od porodičnog okupljanja, razmene poklona, lepih reči i uspomena? Naravno da nema. Samo što postoji jedan mali problem. Često se praznici pretvore u porodična okupljanja sa previše pitanja, neumesnih komentara i ponekom svađom. Ako se ne viđamo svaki dan, velike su šanse da ćemo se posvađati kada se svi nađemo zajedno i krenemo da nabrajamo pojedinačne uspehe i neuspehe. Ipak, postoji rešenje da se ove praznične zavrzlame ublaže i da uživamo sa svojom porodicom.

Nijedna porodica nije savršena i u svakoj ima briga, problema i nerešenih dilema, ali praznici nisu vreme kada se time treba baviti. Praznici su vreme kada treba da se posvetimo jedni drugima, pokažemo jedni drugima koliko se volimo i da svako od nas u svom domu ima podršku i razumevanje. Postoji dosta načina kako to možemo da uradimo, a ja vam predlažem koje jednostavne praznične aktivnosti možete da organizujete sa svojim najmilijima kako biste se zabavili i lepo proveli vreme zajedno.

Pečenje kolača – Praznici su idealno vreme za isprobavanje novih recepata. Čak i ukoliko niste ljubitelj kuvanja i pečenja, pokušajte da napravite medenjake, čokoladnu tortu, mafine ili zimski sladoled. Sigurno ćete se zabaviti, jer je priprema kolača najbolja kada imate dobro društvo.

Gledanje Božićnih filmova – „Sam u kući”, „U stvari ljubav”, „Patuljak”, „Preživeti Božić” i Hari Poter saga samo su neki od filmova koje možete gledati sa celom porodicom uz kokice i ukusne slatkiše.

Pravljenje ukrasa – Internet je prepun ideja za novogodišnje ukrase koji se mogu napraviti veoma jednostavno i sa malo materijala. Novogodišnje pahulje od papira, jelke od starih novina, Božićne kugle u tegli i venčići od kartona samo su neke od ideja koje možete pokušati da sprovedete.

Tajni Deda Mraz – Ukoliko je vaša porodica mnogobrojna, možete organizovati izvlačenje tajnog Deda Mraza. Svako izvlači papirić na kojem je napisano ime nekog iz vaše porodice i zadatak mu je da toj osobi kupi ili napravi novogodišnji poklon. Možete se dogovoriti i da okačite novogodišnje čarape i da svako svom tajnom prijatelju ostavlja lepe porukice i neke sitnice svakodnevno. Ova igrica može biti jako zabavna ukoliko ne otkrijete jedni drugima ime osobe koju ste dobili.

Igranje društvenih igara –  Nisam sigurna koliko je igranje društvenih igara dobar način da se ne posvađate, ali sigurna sam da je dobar način da se zabavite. Monopol, karte, Riziko, Kluedo, zanimljiva geografija, potapanje brodića i Čoveče, ne ljuti se samo su neke od igrica koje možete da igrate sa svojim najmilijima.

Ukrašavanje kuće – Dekorisanje kuće za praznike divan je način da provedete vreme sa svojim ukućanima. Odabir boja, postavljanje lampica, ukrašavanje jelke, prozora i vrata mogu biti jako zabavni, pogotovo ako u svojoj kući imate kreativce i umetničke duše.

Pravljenje čestitki – Neko će reći da je slanje čestitki stvar prošlosti, ali ja mislim da je  pravljenje i slanje čestitki za prijatelje i rodbinu i dalje lepa aktivnost u kojoj može da učestvuje cela porodica. Osmislite izgled svake čestitke, upotpunite ih lepim željama i njihovi primaoci će se sigurno obradovati.

Pisanje pisma Deda Mrazu – Ukoliko imate decu, pisanje pisma Deda Mrazu je nezaobilazna praznična aktivnost. Dopustite deci da pokažu svoju kreativnost, da nacrtaju i napišu šta žele.

Karaoke – Praznici bez Božićnih pesama i nisu praznici. Odaberite najdraže pesme i okušajte se u njihovom izvođenju. Poenta nije da predivno pevate, nego da se zabavite.

Napišite želje za narednu godinu  – Neka svako od članova vaše porodice napiše nekoliko želja koje ima za sebe u narednoj godini. Ove papiriće posle možete staviti u neku kutijicu, teglicu ili čak novogodišnju kuglu. Sačuvajte želje do sledeće godine i onda ih za naredne novogodišnje praznike zajedno možete otvoriti, pročitati i videti šta se ostvarilo, a šta ne.

Nadam se da su vam se dopali ovi predlozi. U svakom slučaju, odabrali jednu, pet ili nijednu stvar sa ove liste, važno je da praznike iskoristite da uživate sa svojom porodicom i da cenite sve trenutke provedene zajedno.

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...