Šta raditi kada trudnoća mora da se održava? Šta raditi kada trudnoća mora da se održava?
Presrećne ste dočekale potvrdu o blagoslovenom stanju. U glavi već planirate šta ćete sve raditi, dok ste u drugom stanju, kako ćete puno šetati,... Šta raditi kada trudnoća mora da se održava?

Presrećne ste dočekale potvrdu o blagoslovenom stanju. U glavi već planirate šta ćete sve raditi, dok ste u drugom stanju, kako ćete puno šetati, zdravo se hraniti, sređivati dečiju sobu… Ali… za neke trudnice dolazi ono ali… Da moraju da održavaju trudnoću, jer je rizična. A to znači strogo mirovanje. U mom slučaju ustajanje je dolazilo u obzir samo do kupatila i do odlaska na kontrole. Sedenje i stajanje nikako. Znači 99% vremena ležanje.

Moram da vam kažem da vas razumem i da znam kako vam je. Prvo tu je psihološki momenat. Ni jednoj ženi nije lako kada zna, budimo iskrene, da u svakom trenutku nešto može poći po zlu. Ja sam bila takva. Non stop sam pratila da nisam ne daj Bože prokrvarila.

Iz tog ugla i iz svega što sam tada prošla, dajem sebi za pravo da vam dam nekoliko saveta; kako da sve to lakše prebrodite i kako da “ubijete” dosadu.

Okupirajte misli

Puno čitajte, gledajte filmove i serije, slušajte muziku koja vam prija, pohađajte neki od online kurseva, meditirajte…

Uposlite prste

Crtajte, pišite, pletite… Radite bilo šta što će vam odvući pažnju od negativnih misli. Isecite slike dečijih soba iz novina i napravite vision board sobe vaše bebe.

Dovedite prirodu kod vas

Ne možete da šetate, ali suprug može da vam ukrasi sobu cvećem i nekim zelenilom i već ćete se osećati drugačije.

Budite lepe

Iako ceo dan ležite u pidžami to nije razlog da se zapustite. Nanesite na lice malo rumenila, na oči maskaru i na usne malo sjaja. Upletite pletenicu i eto… Bićete lepe sebi i osećaćete se bolje, verujte mi.

Ovi saveti provereno rade. Poslušajte ih i pišite kako se osećate.

Redakcija

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *