Šta očekujem od iduće godine

Ostalo je još nekoliko dana do Nove godine. Mislim da smo svi zahvalni da se ova teška godina bliži kraju.Veliki broj nas bi rekao da se više nikad ne ponovi. U decembru smo skloni tome da promatramo kakva je bila i pravimo planove i želje za predstojeću godinu. Dijeca su ta što pišu pismo Dijeda Mrazu u kojem mu iznesu sve svoje želje. Odrasli bi isto tako trebali da popišu svoje želje i planove. Stavljanjem želja na papir, kreiranjem plana mi ih konkretizujemo i usmeravamo energiju za njihovu realizaciju. Šta ja planiram za iduću godinu?

Na prvom mijestu je provoditi više vremena sa porodicom i ljudima do kojih mi je stalo. Tek sad kad nam je okupljanje zabranjeno, shvatamo koliko ono vrijedi i ne može se nadoknaditi nikakvim materijalnim stvarima. Slijedeće što očekujem od života je više zdravlja, ljubavi, blagostanja. Jedna od važnijih želja je da počnem pisati knjigu. Želim putovati u zemlje u kojima nisam nikad bila. Naravno i ja kao i većina nas planiram hraniti se zdravo, piti više vode, baviti se sportom. Prestati biti stroga prema sebi i tražiti uvijek dobro u ljudima. Ako se neko loše poneo prema meni i povredio me, prestaću da ga opravdavam, nego prihvatiti da postoje takvi ljudi. Ne želim više odlagati stvari koje mogu uraditi odmah. Neću se više brinuti o tome šta drugi misle o meni i neću više ćutati kad mi nešto ne odgovara. Prepuštam se životu i prihvatam da se on ne može isplanirati. Dobro je važne odluke i želje jasno definisati. Međutim ako se ne ostvare, osijećamo pritisak, razočarenje i negativne emocije. Zato ću prvo biti zahvalna na svemu što već imam i otvorena za sve novo što mi dolazi. Voljeti sebe i vjerovati u svoje sposobnosti. Uživati u malim stvarima. Biti sebi prioritet.

Ako me je nečemu naučila ova godina, onda je to, da često želimo stvari koje nam uopšte nisu potrebne. Jedan mudri čovjek je rekao, da je velika razlika između onog što želimo i onog što očekujemo. Ako nešto očekujemo, onda smo sigurni da ćemo to i dobiti i veće su šanse, nego kad nešto samo želimo. Svi mi imamo hrpu želja koje želimo godinama, a još uvijek se nisu ostvarile. Pomirili smo se s tim da će to možda zauvijek ostati samo želje. Ja sad očekujem da život radi za moje najveće dobro i da će mi se u Novoj godini dešavati samo pozitivne stvari.

Autor: S.M.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...