ŠTA KADA NASTUPI KREATIVNA BLOKADA?

Biti svež, odmoran i pun ideja, uprkos očekivanjima, nekada jednostavno nije moguće. Nekada se očekuje da se već u ranim fazama nekog projekta ili posla, pokaže inovativnost i pokretačka energija, ali realnost nekada zna biti znatno drugačija od ove slike. 
Kreativne blokade poznate su svima, bez obzira koijm poslom da se neko bavi. I umesto da periode ovih blokada provodimo u panici i brizi da se zadati rokovi neće ispoštovati, možemo potražiti neko drugo rešenje, koje nam je sada dostupno.

Pišite beleške– Beleženje ideje onda kada vam padne na pamet, od izuzetne je važnosti da pokrene kreativnost u vama. Ideja  može da dođe u bilo kom trenutku, a obično dođe u momentu kada radite nešto što nema veze sa aktuelnim poslom i kada ste daleko od laptopa. Zbog toga, zapisujte svoje misli kada vam dođu jer je možda jedna od njih okidač za ono pravo.

Pročitajte dobru knjigu– Čitanje je stari lek protiv kreativnih blokada. Bar se na nekoliko minuta isključite iz onoga što predstavlja izazov koji treba rešiti. Pored ovoga, prednosti čitanja su te što ćeš obogatiti svoj rečnik, ali ćeš smanjiti i nivo stresa, što nije zanemarljivo.

Pokrenite se– Veoma logičan savet koji će učiniti čuda za vaš organizam. Podstaknite na ovaj način izlučivanje hormona koji su neophodni za rešavanje nedostatka inspiracije i motivisanosti. Samo deset minuta može da razbistri um i pokrene moždane vijuge.

Nemoj samo „razumeti potrebu“ značenja- kreiraj je

Zahvaljujući povratnim informacijama i fokusom na ciljanu grupu, znaćeš šta je to što je publici potrebno da čuje. Na tebi je da oslobodiš inspiraciju, povežeš se sa njom i osvestiš to saznanje. Radeći na ovaj način, moćićeš da prilagodiš načine na koje ćeš angažovati čitaoce po svim aspektima. Ovo će ti svakako doneti, pored ugodne atmosfere za rad i sve ono što je potrebno da bi postigao zadate ciljeve.
 Sredstvo pomoću koga ćeš opipljivo izmeriti uspeh svakako je istraživanje koje uvek možeš da sprovedeš. Korisna pitanja koja ćeš postaviti sebi, a koja mogu da ti pomognu jesu i „Koji je moj omiljeni heroj, čije odlike želim da imam ? “ kao i „Jesam li srećan dok pišem/ radim?“

A kako se vi pokrećete?

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...