ŠTA JE UVEK U MODI

Nekada je crna boja bila imperativ kada je modna klasika u pitanju. Danas je boja kože nešto što obavezno morate da imate u svom gardaroberu. Mora se  priznati, svet mode može biti prilično konfuzan, a ponekad ga je gotovo nemoguće ispratiti. Uz veliki broj trendova koji stalno ulaze ili izlaze iz mode, ko bi to sve uspeo uklopiti u svakodnevni stil oblačenja ?!

Ako je stil večan, a moda samo njegov verni pratilac onda je praćenje trendova koji su sada aktuelni, samo zabavno i ništa više od toga. Važnije je poznavati pravila stila koja će biti aktuelna u svakom vremenu, koje dolazi ili prolazi.

Pored komada odeće koja su moderna u ovom trenutku, postoje takođe i stilovi koji nikada neće prestati da budu traženi i kopirani, ma šta god u datom trenutku bilo popularno da se nosi.

 

Ženstvenost

Još su starije holivudske lepotice uspešno nosile ovaj trend. Izgled fine devojke i ženstvena klasika, uvek su u modi. Svakoj devojci i ženi potrebno je da u ormaru ima malu crnu haljinu, baletanke i nekoliko džempera. Ovo se ionako nosi već godinama, jedina razlika je u materijalima koji se tokom godina menjaju. A i to nije nekad toliko često.

Ovom stilu i danas pribegavaju mnoge devojke i žene, popularne ili obične jer svi znaju da sa njim ne mogu pogrešiti.

 

Fatalna žena

Crveni karmin, uske farmerke ili neki crni kombinezon, za par sekundi mogu da vas pretvore u pravu fatalnu zavodnicu, bez obzira koja je sada dekada i koji je vek. Usotalom, malo buntovnog duha uvek je u modi, zar ne ?

Deo stila „loše devojke“ svakako je i crna čipka, intenzivan make up i neki detalj od kože. I ovaj outfit često je kopiran i još dugo neće izaći iz mode.

 

Boho stil

Ovaj stil više aludira na mir, slobodnu ljubav i nesputanu ženstvenost. Modernu verziju ovog stila nose bliznakinje, sestre Olsen, koje su moderne princeze boho look-a. Suština stila je poručiti ljudima „kako sam upravo ustala iz kreveta i ovo obukla na sebe“.

Kosa koja je prirodno puštena i nesputana, pomalo raščupana i istaknuti ajlajner na očima, uvek privlače pažnju i raoznale poglede. Na vama je da ga ili volite ili mrzite, ali definitivno ga ne možete ignorisati. Casual, udobni stil, moderna je verzija boho stila.

Nemojte se  truditi da budete savršene. To je potpuno beskorisno jer niko nikada nije bio savršen niti će ikada iko to i biti. Pri tom, nesavršenost je veoma popularna u svetu mode i lako možete pronaći u svemu tome neki odgovarajući stil za sebe.

Autor: Ivana Živanić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...