Šta je u današnje vrijeme uspeh?

Uspeh. Šta je u današnje vrijeme uspeh? Svi mi imamo različite definicije za to. Ono što je za mene uspeh za nekog je sasvim normalna svakodnevnica. Za ljude koji boluju od nekih bolesti je ponekad uspeh kad ustanu iz kreveta i naprave nekoliko koraka. Drugi to smatraju sasvim normalnim i ne vide u tome nikakav uspeh. Neko ko stalno ima bolove, doživljava jedan dan bez njih kao uspešan dan. Za nekog je uspeh ako si bogat i popularan u društvu. Ako imaš finansijsku slobodu i možeš sebi priuštiti sve što poželiš. To jeste veliki uspeh, ali ako si nesretan to te neće učiniti sretnim.

Velika kuća, luksuzan auto i skupocjeni nakit, su samo nebitne stvari u životu. Sportista koji ostvari svoje ciljeve je uspešan u svom sportu. Njegov uspeh svi vide i ponose se s njim. Muzičari koji naprave jedan hit, postaju popularni i smatraju se uspešnim. Političari uspijevaju donositi odluke u naše ime i onda kad se mi ne slažemo s tim. Napisati svoju knjigu, smatram velikim uspehom, pa čak i onda ako se neprodaje tako dobro. Kad izgubimo dragu osobu i prođe jedan dan bez da smo mislili na nju je takođe uspeh.Žena koja se razvede od nasilnika, smatra to svojim najvećim uspehom. Dok to neko smatra kao poraz, jer nije uspela spasiti brak.

Da ostaviš prošlost iza sebe i kreneš u nepoznato je potrebna velika hrabrost. S druge strane postoje ljudi koji svoju ljubav znaju njegovati, čuvati i ona raste svakim danom. To je takođe veliki uspeh i zato je potrebna mudrost. Isto tako za nekog je karijera jedino što smatra važnim, dok za druge sretna porodica znači sve. Porodica u kojoj se svi slažu i poštuju, bez obzira na to koliko su različiti je uspešna porodica. Za ženu koja godinama nije mogla imati decu, trudnoća je najveći uspeh. Za druge je to prirodno stanje. Pružiti deci sve u životu što je potrebno dok ne odrastu je teško i ko to postigne treba biti ponosan. Svaki čovek ima nešto u čemu je uspešan. Bilo da su to deca, brak koji odlično funkcioniše, posao kojim se rado bavi ili pak prijatelji koji su uvek tu.

Ponekad smo strogi prema sebi i ne priznajemo svoj uspeh. Poredimo se sa drugima i uvek su drugi bolji od nas. I to treba naučiti. Priznati i prepoznati vlastiti uspeh, pa makar se on činio tako malim. Naći svoj unutrašnji mir i sreću je za mene najveći uspeh. Ništa nam bogastvao i slava ne znače bez unutrašnjeg mira. Kad to uspemo onda nam materijalne stvari nisu toliko bitne. Radovati se tuđem uspehu i sreći je jednako važno za zajednički život. Ako smo spremni pomoći drugima, onda možemo  pomoć i očekivati. Uspešne ljude je lako prepoznati. Ne mislim po skupoj odijeći i dobrom autu, nego po samopouzdanju kojim zrače i načinu na koji privlače pažnju prisutnih. Njima se vjeruje, bez obzira na to čime se bave. Bilo da su doktori, umjetnici ili možda samo obični poslovni ljudi. Kada smo zadovoljni svojim životom, na svakom polju osijećamo se uspešnim i sretnim, onda je to znak da smo na pravom putu. Treba nastaviti dalje u tom smijeru i vjerovati u sebe i svoju intuiciju…

Autor: S.M.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...