ŠTA BIH REKLA MLAĐOJ SEBI?

Ovih dana je na društvenim mrežama je popularan izazov 10 godina. Naime, potrebno je objaviti sliku sebe pre deset godina i sliku iz ovde godine (2019.g) kako bi se videlo koliko ste se promenili. Naravno i mene je ovo zaintrigiralo te sam našla odgovarajuću sliku iz 2009. godine. Gledala sam u nju i prvo što mi je palo na pamet jeste pitanje šta sam tada želela? O čemu sam razmišljala? I tako sam došla na ideju da umesto ovog izazova izazovem sama sebe i sastavim listu od 10 stvari koje bih rekla sebi iz 2009. godine.

Kao prvo VIŠE VERUJ U SEBE. Nije bitno šta će drugi reći bitno je da veruješ da možeš sve što poželiš. Možeš da se otisneš iz sigurne luke i uspeš u tom ludom svetu.

TVOJA KREATIVOST JE TVOJ DAR, ISKORISTI GA. Maksimalno iskoristi svoje talente (p.s. pažljivije biraj fakultet). Radi na njima svaki dan i doćiće tvoje vreme kada će ti se to duplo vratiti.

NIJE BITO ŠTA KAŽE, VEĆ KO KAŽE. Ljudi će uvek imati da kažu nešto negativno. Da pokušaju da te sapletu. Uvek će imati svoje mišljenje koje tebi neće uvek da se dopadne, ali pas laje, a vetar nosi. Glavu gore jer si jaka!

SAMOPOUZDANJE. Ti si vredna svega, uporna i jaka. Imaj više samopouzdanja i nemoj dozvoliti da ti ga neko poljulja, jer vrediš, mnogo vrediš.

PRIJATELJSTVO JE ŠIROK POJAM. Nisu ti svi prijatelji, iako se tako predstavljaju, iako bi ti volela da jesu. Veruj ljudima, ali imaj dozu nepoverenja. Budi oprezna, izdaće te oni koje voliš.

VOLI SEBE DA BI TE I DRUGI VOLELI. Stara poslovica kaže „Ko nije za sebe nije ni za druge“ i to je potpuno tačno. Kako ćete drugi voleti, kako ćeš ti druge voleti ako ne voliš sebe dovoljno. Radi na sebi, posveti se sebi… i budi najbolja verzija sebe.

BUDI SREĆNA. Više se smej, više se druži, zabavljaj… uživaj u životu dok si mlada. Budi srećna u svakom trenutku, jer ti zaslužuješ sreću.

LJUBAV KAO POKRETAČ SVEGA. Sve što radiš radi srcem ili nemoj uopšte da radiš. Ako nije iz srca, ako nije iz ljubavi onda nije ni vredno. Ako učiš uči ono što voliš, ako radiš radi ono što voliš, ako ljubiš ljubi onog kog voliš.

NE ZAVISI NI OD KOGA. Nemoj da dozvoliš da zavisiš od tuđeg mišljenja, tuđeg vremena, tuđih para… budi ponosna i jaka i zauzmi se za sebe. Idi napred sigurnim koracima, jer cilj je blizu.

SAN. Ne brini tvoj san će se ostvariti. U 2019. godini imaćeš svoj online magazin i sve će biti onako kako si želela.

Ljubim te i uživaj.

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...